19 / 04 / 2024

Elysium Fantastic'te sona yaklaşılıyor! M²'si 4 bin 500 dolara!

Elysium Fantastic'te sona yaklaşılıyor! M²'si 4 bin 500 dolara!

Şehir dışında geniş arazilerde yakalanan sosyal imkanları kentin nefes aldığı kültürel bir merkezde, Bomonti’de gerçekleştiren Ofton İnşaat, 2009 yılında başladığı Elysium Fantastic’te sona yaklaşıyor



Nişantaşı, Şişli ve Taksim’e çok yakın bir merkezde kurgulanan Elysium Fantastic evleri, İstanbul’la beraber nefes almak isteyenler için kurgulandı. Şehir dışında geniş arazilerde yakalanan sosyal imkanları kentin nefes aldığı kültürel bir merkezde, Bomonti’de gerçekleştiren Ofton İnşaat, 2009 yılında başladığı Elysium Fantastic’te sona yaklaşıyor. Üç buçuk dönüm arsa üzerine 40 bin metrekare inşaat alanı olarak kurgulanan projenin yüzde 75’i satılırken konutlarında 80’i yeni sahiplerini buldu. Projenin Haziran 2011’de teslim edileceğini açıklayan, firma yetkilileri, en geç Şubat 2011’den itibaren projede yaşamın başlayacağını dile getiriyor.

Bomonti’de yaşam standardı kurmak, İstanbul’un renkli hayatına katılmak ve kentin kalbinden uzaklaşmak istemeyenler için geliştirilen proje, günü 24 saat yaşamak isteyenler üzerine kurulu. Günlük hayatta trafiğe saatler harcamadan hemen eve ve oradan da Nişantaşı, Şişli ve Taksim’e geçmek isteyenlerin tercihi olan Elysium Fantastic, konuttan öte bahçeli terasları ve 15. kattaki havuzu ile alternatif sosyal imkanlar sunarken tüm karmaşadan uzaklaşmak isteyenlerin sığınağı oluyor.

BİR BAKIŞTA

Projenin adı: Elysium Fantastic

Projenin lokasyonu: Şişli Bomonti

Yapan şirket: Ofton İnşaat

Satış pazarlama sorumlusu: Ercüment Albayrak

İnşaata başlama tarihi: Mayıs 2009

İnşaatı bitirme tarihi: Haziran 2011

Toplam arsa: 3541 metrekare

Toplam inşaat alanı: 40 bin metrekare

Ticari alanlar: 1.000 metrekare

Satılabilir alan: 26 bin metrekare

Konut sayısı: 346

En düşük ve en yüksek konut alanı: 32 metrekare - 263 metrekare

FİYATLAR HANGİ DÜZEYDE

Projenin metrekare ortalama satış fiyatı: 4 bin 500 USD

En düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: 4 bin USD 4 bin 950 USD

Projedeki en pahalı ve en ucuz konutun fiyatı: 182 bin dolardan başlayan fiyatlar

Projedeki binaların kat yükseklikleri: 50.60 metre

Proje bitiminde tahminen yaşayacak insan sayısı: 650 kişi

NASIL BİR YAŞAM SUNUYOR

Elysium Fantastic öncelikle ne olursa olsun kentin merkezinden kopamayanlar için geliştirilen bir proje. Alışılagelen bütün mimari kavramları değiştirmeyi ve yeni bir mimari düşünce oluşturmayı hedefliyor. Çok fazla yükselmeden ama standartlarından da taviz vermeyenlerin kişiliğine hitap ediyor. Burada yaşayanlar gece hayatına yakın, trafiğe gereğinden fazla zaman ayırmak istemeyen bir kesim. Babil’in Asma Bahçelerini andıran mimarisinin yanında şehrin kalbinde inşa edilmesi farklı bir özelliği.

Marka konutlarda olan her türlü sosyal hayat burada mevcut. Yükselen bir trend haline gelen bahçeli terasları, yüksel katlardaki havuz ve sosyal imkanları geçen yıldan uygulayamaya başlayan Elysium Fantastic, bu konuda erken hareket edenlerden. Bahçelerde kurgulanan teraslar ve kent bitkileri betonların arasından nefes alma imkanı oluşturuyor. Açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna ve buhar odası projenin yorgunluk atma montalarını oluşturuyor. Çocuklar ve büyükler için oyun salonu, dostlarla bir arada yemek yenecek restaurantın yanı sıra Elysium Clup ve cafe&barda diğer alternatif mekanlar.

ULAŞIM AÇISINDAN AVANTAJLARI

Elysium Fantastic’e en yakın anaokulu veya kreş kaç 230 metre mesafedeki Özel Pangaltı Ermeni İlköğretim Okulu. En yakın en yakın devlet okulu 300 metre uzaklıkta Nilüfer Hatun, Kurtuluş ve Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu olmak üzere 3 okul bulunuyor.

Projeye 230 metre mesafede yine Özel Eşref Aydın Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi ve Fransız Latin Katolik Lisesi olmak üzere 3 eğitim kurumu mevcut. Kurtuluş Lisesi isen yakın devlet lisenin oluşturuyor.

Merkezi bir konumda olmanın avantajları sağlık başta olmak üzere her konuda kendini gösteriyor. 500 metre mesafede Memorial Hastanesi, 600 metre mesafede Petrol Ofisi, 20 metre mesafede Bomonti Park AVM, 800 metre uzaklıkta Cevahir AVM bulunuyor.

Ulaşım açısından ortada yer alan proje Atatürk Havalimanı'na 17 kilometre mesafede yer alırken Sabiha Gökçen Havaalanı'na ise 50 kilometre mesafede. Projeye TEM 3 kilometre, E-5 ise 600 metre mesafede.

 


Geri Dön