26 / 04 / 2024

Emaar Türkiye'nin yavaş yaşama dönüş sergisi Yeşilköy'de!

Emaar Türkiye'nin yavaş yaşama dönüş sergisi Yeşilköy'de!

Bağdat Caddesinden sonra Yeşilköye inen pembe salyangozlar kadınları büyüledi. Bebek Parkı ve Nişantaşından sonra Bağdat Caddesine geçen Pembe Salyangozlar, şimdi de Yeşilköye geldi



Emaar Türkiyenin Toskana Vadisi Yavaş Yaşama Dönüş Sergisi ile İstanbul sokaklarını dolaşan ve büyük coşkuyla ağırlanan salyangozlar kent sakinlerine Yavaş Yaşamını anlatması hedefleniyor.

Ses, ikamet ve iletişim sembolü

Altı sanatçıdan oluşan Cracking Art Groupun 1993te Milanoda başlattığı ve bugüne kadar Fransa, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve ABD gibi pek çok ülkede sergilenen Pembe Salyangozlar, Art Baselde de coşku ve övgüyle alkışlandı. Emaar Türkiye, Salyangoz Projesi yoluyla Yavaş Yaşam konseptini tanıtmayı ve farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projede sergilenmek üzere salyangozun seçilme sebebi ise modern sanatın dilinde salyangozların üç metaforu temsil ediyor olması. Salyangoz formu insan kulağını hatırlattığı için ses kavramına, evini sırtında taşıdığı için ikamet etme kavramına ve @ işaretine benzetilmesi sebebiyle iletişime gönderme yapıyor.
Star


Geri Dön