19 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesi zammında son karar açıklandı! TC kimlik numarasıyla 2 günde hesaplara yatacak

Emekli bayram ikramiyesi zammında son karar açıklandı! TC kimlik numarasıyla 2 günde hesaplara yatacak

Emekli bayram ikramiyesi zammı kararı hükümet kanadında kesinlik kazandı. Emekliler için belirlenen ikramiye tutarı hesaplandı. Bütçedeki kaynak emekli bayram ikramiyesi için ayrıldı. TC kimlik numarası sırasına göre hesaplara 2 günde yatacak.



Emekli bayram ikramiyesi tutarı son şeklini aldı. Hükümet milyonlarca emekliye verilecek bayram ikramiyesi tutarının hesabını yaptı. Hükümet kanadından açıklamalar peş peşe geldi. Gözler Ankara'dan gelecek haberlere kilitlenmişti. Öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, televizyon ekranlarında 'Emekli bayram ikramiyelerine zam düşünüyor musunuz, zam olacak mı, olacaksa ne kadar olacak, emeklilerin hesaplarına ne kadar yatırılacak' sorusuna cevap verdi. 

EMEKLİ BU BAYRAMDA UMDUĞUNU DEĞİL HESABINA YATAN PARAYI CEBİNE KOYACAK

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında senede iki defa verilen bin 100 liralık bayram ikramiyesinin değeri enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında cazibesini yitirdi. Hükümet emeklilere bayram ikramiyesi konusunda zam vermemeyi tercih etti. Bakan Vedat Bilgin, emekliye verilecek bayram ikramiyesi tutarının bin 100 lira gibi bireysel hesapta gözükse de toplam emeklilere verilecek paranın bütçeye yansımasının 25 milyar lira olacağını söyledi. 'İlave zam demekle bütçeye ek bir 25 milyar daha yük çıkacak' diyen Bilgin, bu paranın emekliye zam şeklinde verilmesindense Türkiye'de aşırı artan akaryakıt ürünlerine sübvanse etmekte kullanılmasının daha doğru olacağını söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön