18 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesine yapılmayan zammın perde arkasındaki isim ortaya çıktı! Zammın ne zaman yapılacağı belli oldu

Emekli bayram ikramiyesine yapılmayan zammın perde arkasındaki isim ortaya çıktı! Zammın ne zaman yapılacağı belli oldu

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayınca gözler 'acaba ne oldu da zam yapılmaktan vazgeçildi' sorusu gündeme geldi. Bakan Vedat Bilgin'in bin 100 liralık ödeme için 'Çok büyük bir rakam kamu bütçesine çıkıyor' demesinin sırrı anlaşıldı.



Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon geçim darlığını beraberinde getirdi. Dolar kurunun geçtiğimiz yılın son döneminde yükseliş yönlü atağa geçmesi piyasalarda 'Neler oluyor?' sorusunun sorulmasına neden oldu. Dolar 9 liradan 18 liraya çıkınca hükümet 21 Aralık 2021 tarihinde Kur Korumalı Mevduat Hesabını devreye aldı. 'Faiz sebep enflasyon sonuçtur' şeklinde kamuoyuna ifade edilen süreçte Merkez Bankası faizi baskılamak için peş peşe kararlar aldı.

Akabinde yaşanan gelişmeler sonrasında gelinen süreçte enflasyon TÜİK verilerine yüzde 60'ı, ENAG verilerine göre yüzde 142'yi geçti. Asgari ücrete yılbaşında yapılan zam kelimenin tam manasıyla buharlaştı. Konut fiyatları, otomotiv, gıda başta olmak üzere mal ve hizmet fiyatlarında şimdiye kadar görülmemiş artışlar yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön