27 / 04 / 2024

Emekli maaş zammı ne zaman? Emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaş zammı herkese verilecek mi?

Emekli maaş zammı ne zaman? Emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaş zammı herkese verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emekli için duyurdu. Erdoğan, en düşük emekli maaşına dair açıklama yaptı. İşte detaylar!



EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN?

En düşük emekli maaşının 2 bin lira artırılmasından sonra 7,500 liradan fazla maaş alanlar gözlerini gelecek yeni açıklamalara çevirdi. En düşük emekli maaşından fazla maaş alan vatandaşlar yani, yüksek emekli maaşı alanlar bu zamdan yararlanacak mı? Emekli maaş zammı ne zaman? sorularının yanıtını bekliyor. Peki “Bütün emeklilere zam var mı?”

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HERKESE VERİLECEK Mİ?

Bu konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Resmi makamlardan gelecek açıklamalar sonrasında haberimizde yer vereceğiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde şöyle bir açıklama yapmıştı; "En düşük emekli maaşının 5.500 TL taban aylığının düşük kaldığı düşüncesindeyim. Bu konuda çalışmalara başladık. Bu konuda alternatif çalışmalarımız bulunmaktadır. Bayram ikramiyesi için çalışmalar yürütüyoruz. Düzenleme konusunda ayrıntılı çalıştım.”

En düşük emekli aylığı yüzde 36'nın üzerinde artışla ,7500 TL olacak. Bu şekilde taban aylıkta kümülatif artış yüzde 114'ü geçti. En düşük emekli maaşı Ocak 2023 öncesi 3,500 TL olarak uygulanmaktaydı.

SGK’DAN YENİ AÇIKLAMA!

EYT düzenlemesinin kanun haline gelmesi ile vatandaşlar, emeklilik için başvuru yapmayı sürdürüyor. Başvurularını bu ay içinde gerçekleştirenler ilk aylıklarını önümüzdeki aydan itibaren alabilecek. SGK, yayımladığı son genelgeyle misaller verip merak edilen soruları yanıtladı. Kurum, yayımladığı genelgeyle kimlerin EYT’den faydalanamayacağını açıkladı. İşte o detaylar; 25 Aralık 1999 tarihinde SSK'lı olarak çalışmaya başlayan ve sigortalılık başlangıç tarihinden evvelki 1 yıl 6 ay askerlik zamanını borçlanan biri 22 Haziran 2001 yılında memur olarak işe başlamıştır. Bu kişi askerlik borçlanması oluştursa bile ilk sigorta tarihi öne çekilemeyeceği için EYT'den yararlanamayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön