26 / 04 / 2024

Emekli maaşları 1.234 lira artacak!

Emekli maaşları 1.234 lira artacak!

Milyonlarca memur ve emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor.



3600 ek gösterge çalışmalarında sona doğru gelinirken yeni detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yapan Cem Kılıç, memur emeklilerin maaşlarına 3600 ek göstergeden nasıl yansıyacağını açıkladı. Kılıç; “Emekli aylığı 5.627 liradan 6.861 liraya çıkıyor, 1.234 lira ciddi bir artış” dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda resmi arabulucu ve İstihdam Teknik Komitesi YÖK Temsilcisi olan Cem Kılıç, katıldığı canlı yayında 3600 ek göstergeye ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. 
 
Cem Kılıç’ın açıklamasından satır başları şu şekilde aktarıldı;
“Başlangıçta sayın Cumhurbaşkanı özellikle polis öğretmen hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağını duyurmuştu ama bu komisyon toplantıları kapsamında süreç içinde bazı değişiklikler oldu özellikle sadece ek göstergesi 3600’ün altında olan ünvanlar için değil bütün ünvanlar için bir çalışma yapılması gerektiği özellikle bakanlık tarafından belirtildi ve çalışmalar bu şekilde devam ettirildi.

Bir de yardımcı hizmetler sınıfı var ki onlarda hiç ek gösterge yok belki onların da bir ek göstergeye kavuşmaları ve maaşlarının artması gibi bir tamamlayıcı çalışma yürütülüyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön