27 / 04 / 2024

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam sürprizinde dikkat çeken talimat! Bayram ikramiyelerindeki yara mı sarılıyor?

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam sürprizinde dikkat çeken talimat! Bayram ikramiyelerindeki yara mı sarılıyor?

Hükümet emekli bayram ikramiyesi zamlarını yapmayınca hızlı bir reaksiyon alarak emekli maaşları ve asgari ücrete zam çıkışı yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Zam yok' demişti ama fikrini hemen değiştirdi. Sebebi ise bakın ne?



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" dedi.

Hükümet emekli bayram ikramiyelerinde yaptığı stratejik hatayı hızlı telafi etmek için emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili zam takvimini kamuoyuyla paylaştı. 1 Mayıs açıklaması bu anlamda manidar oldu çünkü 1 Mayıs aynı zamanda "İşçi bayramı" olarak Türkiye'de milyonlarca çalışan tarafından kutlanacak. 

TÜRK-İŞ: MÜSPET BİR ŞEY DEMEK ZORUNDALAR

Emekli bayram ikramiyelerine bin 100 lira yatacağının açıklanmasından sonra kamuoyundan "zam yok" açıklamasına tepkiler peş peşe geldi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tartışmasıyla ilgili “Yılın ortasında emekliyle ilgili de asgari ücretliyle ilgili de dar ve sabit gelirliyle ilgili de müspet bir şey demek zorundalar” açıklaması yapmıştı. Hayat pahalılığına dikkat çeken Atalay, “Bir gün de marketlerin, işverenlerin önüne gidelim. Bir gün hükümetin önüne beraber gidelim. Diyelim ‘Bu insanlar örgütleniyor, işten atamazsın’. Sorun ne Kemal Bey’in ne Ali Bey’in ne Veli Bey’in. Sorun bizim hepimizin” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön