23 / 04 / 2024

Emekli maaşlarına yeni ayar geliyor! 5 bin liradan başlayacak

Emekli maaşlarına yeni ayar geliyor! 5 bin liradan başlayacak

Yeni yıla az bir süre kalmasıyla birlikte herkes 2023 Ocak ayında alacağı zamlı maaş için hesap yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon oranı ile 4 aylık zam oranı kesinleşmişti. En düşük emekli maaşının 5 bin liraya yükseltilmesi için yeni çalışma başlatıldı.



Emekli ve memurların alacakları maaş zammının netleşmesi için geri sayım başladı. Zam oranı 3 Ocak'ta netleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından 4 ay için aylık zam oranı da belli oldu. Bununla birlikte milyonlarca kişi Memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? 2023 ocak ayında zamlı maaşlar ne kadar olacak? Sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Tüm bu gelişmeler beklenirken bir yandan da emeklileri heyecanlandıracak bir haber geldi. En düşük emekli maaşının 5 bin liraya yükseltilmesi için çalışma yapıldığı ortaya çıktı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ AYAR

Yeni Asır'da yer alan habere göre; 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için düğmeye basıldı. Bu rakamın asgari ücret düzeyine çıkartılmasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın karşı çıktığı gerekçe olarak da ücret dengesizliğini gösterdiği öğrenildi. Bakanlığın “Bin 500 gün prim yatıran kişi 10 bin gün yatıran ile aynı parayı alacak. Bu da adil değil" diyerek öneriye karşı çıktığı bildirildi.


Geri Dön