18 / 04 / 2024

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı

Emeklilere bayram ikramiyesinin zamsız yatırılacağını açıklayan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, maaşlara zam müjdesi verdi. Emekli maaşlarına zam ne kadar olacak, emekli maaşları ne kadar olacak, emeklilerin istediği asgari ücret tutarında maaş mı geliyor? İşte ayrıntılar...



Türkiye'de en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan hesaplara yatıyor. Emekliler en düşük emekli maaşının asgari ücret tutarı olan 4 bin 253 liraya çıkarılmasını istiyor. Emekliler artan hayat pahalılığı altında aldıkları emekli maaşlarının geçim giderlerini karşılamadığını ifade ediyor.

Hükümet kamuoyunda gelen zam taleplerine tamamen kulaklarını tıkamış değil. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikirlerine destek verdiği bir isim. Vedat bilgin, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili NTV ekranına çıkıp, 'Emekliye bayram ikramiyesi bir maaş gibi değil adı üstünde ikramiye dolayısıyla gündemimizde ikrmiyeye zam konusu gündemde değil. Emekliye bayram ikramiyesinin tutarı bireyselde bin 100 lira gibi gözükse de kamuya çıkan yükü 25 milyar lira' açıklaması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını kabul etmiş, Bilgin'in yaptığı açıklamalara 'O ne dediyse doğrudur' diyerek zam tartışmalarına kapıyı kapatmıştı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şimdi de emeklilere maaş artırımı açıklaması yaptı. Tüm emeklilerin gözü kulağı bu açıklamaya dikkat kesildi. 

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön