20 / 04 / 2024

Emekli promosyonu nedir, nasıl alınır?

Emekli promosyonu nedir, nasıl alınır?

Emekli maaşı bağlanan herkes kendi istediği ile seçmiş olduğu bankadan promosyon almaya hak kazanıyor. Emeklilerin promosyon alabilmesi için 3 yıl geçerli promosyon sözleşmesi imzalaması gerekiyor.



Milyonlarca emeklinin beklediği ve bankaların peş peşe yapmış olduğu kampanyalarla  promosyon ödemeleri belli olmaya başladı.

A Haber'de yer alan habere göre; emekli olan herkes 3 yıllık taahhütname süresi ile anlaştıkları bankadan paralarını alabilecekler. 3 yıl olan taahhütname süresi dolduğunda  başka bankalar ile anlaşma sağlama hakları bulunmaktadır. 

Emekli promosyonu nedir, nasıl alınır?

EMEKLİ PROMOSYONU NEDİR?

Emekli maaşını bankalardan alan vatandaşlar için uygulanan promosyon ödemesi; emeklilere maaşlarını üç yıl süreyle anlaşmalı oldukları bankadan almaları kaydıyla verilen tek seferlik bir ödemedir.

PROMOSYON ÜCRETİ NASIL ALINIR?

SGK'nın anlaşmalı olduğu bankadan ilk maaşınızı aldıktan sonra maaşınızı dilediğiniz bankaya aktarabilirsiniz. Bu aktarma sırasında bankalar 3 yıl kendi bankalarıyla çalışmayı kabul ettiğiniz takdirde promosyon ödemeleri yapar. 

Emekli promosyonu nedir, nasıl alınır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşınızı PTT'ye, başka bankaya ya da başka şubeye taşıma işlemlerini E-DEVLET üzerinden de yapabilirsiniz.

Yapmanız gereken işlem sıralaması;

* Öncelikle adrese giriş yapın.

*E-devlet kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik olarak kimlik doğrulaması sayfasına yönlendirileceksiniz.

* Kimlik doğrulaması yapabilmeniz için TC kimlik numarasına ve e-devlet şifresine ihtiyacınız var.

* Giriş yaptıktan sonra tekrar SGK'nın sayfasına yönlendirileceksiniz.

* Burada hangi kurumdan emekliyseniz onun seçenekleri arasında banka ve adres değişikliğini bularak tıklayın.

* Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi görebilirsiniz. Sol taraftaki banka/şube değişikliğini tıklayarak yeni banka bilgilerinizi girebilirsiniz.

* Ardından güncelleme kısmına tıklayın.

Banka banka emekli promosyon ödemeleri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön