29 / 03 / 2024

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Emekli ve memurlara yapılacak Temmuz zamlarında enflasyonla birlikte dikkate alınacak kriterler sonrasında maaşlar güncellenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uhdesinde yapılan çalışmalarda son düzenlemeler yapıldı.



Türkiye İstatistik Kurumu bu Cuma günü enflasyon oranlarını açıklayacak. Mayıs ayı enflasyon oranları emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlar için belirleyici bir etken olacak. Emekli ve memur maaşlarında Temmuz ayında yapılacak zamlarla brüt maaş ne olacak insanların eline net olarak kaç para geçecek merak ediliyor. 

Mayıs ve Haziran ayında açıklanacak enflasyon oranları emekli ve memur maaşlarında yapılacak zamlarda belirleyici etkenlerin başında geliyor. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve emeklilere yapılacak zamlarla ilgili yaptığı açıklamada "yüksek enflasyona" dikkat çekti.

Yalçın, "Memurların aldığı zammın bir sonraki ay kaybolmaması açısından bir an önce çözüm üretilmeli, bir an önce piyasanın istikrarı sağlanmalı. Çünkü biz ne alırsak alalım istikrar sağlanmadığı zaman bir sonraki ay yine sıkıntılı bir zemin ortaya çıkıyor. Bu açıdan da memura yapılabilecek en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır" açıklaması yapmıştı.

 Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön