18 / 04 / 2024

Emeklilerden 6 bin 300 lira maaş açıklaması! Müjde verilmişti detaylar belli oldu

Emeklilerden 6 bin 300 lira maaş açıklaması! Müjde verilmişti detaylar belli oldu

Hükümetin Temmuz ayında emekli maaşlarına enflasyon oranında iyileştime yapması bekleniyor. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan 3 bin 293 liraya çıkacak şeklinde heaplamalar yapılıyor. Öte yandan bazı emekliler de mevcut maaşlarının yetersizliğinden yakındı.



Emekli maaşlarında yapılacak zam miktarı Temmuz'da netleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye'de açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamlarına bakarak emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını belirleyecek. Temmuz ayı hem emekliler hem memurlar hem de milyonlarca asgari ücretli çalışan için "ara zam" dönemi olacak..

Merkez Bankası'nın açıkladığı son ankete göre, Türkiye'de 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 38 ancak TÜİK Nisan'da yüzde 70 oranında enflasyon verisi açıkladı. Merkez Bankası hesabına göre; SSK ve BAĞKUR emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde 31,71 şeklinde tespit edildi. Memurlara verilecek zam oranıysa 31,21 olarak belirlendi.

ASTSUBAYLARIN EMEKLİ MAAŞ SİTEMİ

Öte yandan emekli astsubaylar İzmir'de emekli maaşlarının yetersizliğinden şikayet ederek beklentilerini açıkladı.

Emekli subayların maaşlarının yüzde 75'ini emekli astsubayların ise maaşların yüzde 45'ini alabildiğini söyleyen astsubay emeklileri 6 bin 300 lira emekli maaşı aldıklarını bu paranın kendilerine geçim için yetmediğini ifade etti.

Emekli astsubaylar maaşlarını emekli subaylar gibi yüzde 75 oranında almak istediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Haziran 2018'de Kayseri Komando Tugayı'nda verdiği 'emekli maaş müjdesinin' yerine getirilmesini beklediklerini kaydetti.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön