25 / 04 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlara TBMM'den kötü haber geldi! 15 Mayıs olarak belirlendi

Emeklilikte Yaşa Takılanlara TBMM'den kötü haber geldi! 15 Mayıs olarak belirlendi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun araştırılması için verilen önerge TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda çeşitli formüller masada. Emekli aylığının belli bir miktarının kesilerek daha erken emekli olma imkânı sağlayan kısmi erken yaşlılık emekliliği, kesintili erken emeklilik, süre tamamlanması, bazı meslek grupları için yıpranma seçeneği de masada bulunuyor. 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999'de önce sigortalı olan ve o tarih itibarıyla emeklilik hakkı kazanıp kademeli emeklilik yasasıyla emekliliği ötelenenleri ifade ediyor.

Öte yandan bugün TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin EYT sorununun tüm yönleriyle incelenip yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla verdiği araştırma önergesinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. Görüşme sonrası araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunları 15 Mayıs’ta İstanbul Maltepe'de milyonlarca EYT'linin katılımıyla yapacağı mitingde duyurulacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön