26 / 04 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? Yasa TBMM’ye ne zaman sunulacak? İşte EYT’de son durum…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? Yasa TBMM’ye ne zaman sunulacak? İşte EYT’de son durum…

Seçim tartışmaları arasında öne çıkan konular arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar mağduriyeti yerini koruyor. Emekli olmak için yaşını bekleyen vatandaşlar EYT'ye dair gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte EYT’ye ilişkin son gelişmeler…



Emekli olmak için 3600 prim gününü doldurmasına rağmen yaşını doldurmayı bekleyen milyonlarca kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasına dair gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Zamanında ya da erken seçim tartışmaları arasında da EYT mağduriyeti yerini korumaya devam ediyor. Yaş doldurmayı bekleyen milyonlarca yurttaş "EYT yasası zaman çıkacak?" sorusuna bir cevap arıyor. Peki EYT yasası çıkacak mı? EYT mağduriyetine dair hangi formüller masaya yatırılıyor? EYT yasasından yararlanmak için hangi şartlar aranacak?

Türkiye gazetesinden Selçuk Böke'nin haberine göre, EYT düzenlemesini hayata geçirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3 farklı komisyon kuruldu. Kamudaki sözleşmeli personellerin, geçici ve taşeron çalışanların durumlarına dair çalışma yapmak üzere kurulan bu komisyonların, ekim ayına kadar hazırlıklarını tamamlaması bekleniyor.


Geri Dön