19 / 03 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Son yılların en önemli gündem maddelerinden biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için birçok formül masaya yatırıldı. “EYT ne zaman çıkacak?”, “EYT için formüller neler?”, gibi soruların yanıtları aranıyor. Fakat 6 milyon kişiyi etkileyecek olan kararda çok önemli bir detay vardı…



Haber Global’in haberine göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamış olduğu çalışmaların ardından yeni bir gelişme daha yaşandığı öğrenildi. Bakan Bilgin, EYT konusu ile ilgili tarih vererek, “En uygun formül devreye girecek. Çalışmayı sene sonunda veya Ocak başında Meclis'e sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

EYT ile ilgili çalışmaları yürütmek için bakanlık bünyesinde bir ekip oluşturuldu. Birkaç alternatif ve önerinin konulduğu çalışma dahilinde sendikalarla diyalog haline girilecek.

Emeklilikte yaşa takılanlar, emeklilik koşullarında 1999 yılında yapılan değişikliğin ise geçmişe dönük uygulanmasına son verilmesini, yaş kriteri aranmadan, sigortalılık süresi aynı zamanda prim günü koşullarını elde edip emekli olmayı istiyor.

Nisan 2022 itibarı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı 4/A (SSK) kapsamı dahilinde 16 milyon 406 bin, 4/b (BAĞ-KUR) kapsamında 3 milyon 32 bin sigortalı mevcut. 

Yapılan tahminlere göre, 4/A ve 4/B olmak üzere toplam 19 milyon 726 bin sigortalıdan yaklaşık 5 - 6 milyonu EYT sorunu ile karşı karşıya.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön