25 / 04 / 2024

staj

staj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 senesi başvurularının bugün itibarı ile başladığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücret tutarının yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023 yılından itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz''

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Son yılların en önemli gündem maddelerinden biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için birçok formül masaya yatırıldı. “EYT ne zaman çıkacak?”, “EYT için formüller neler?”, gibi soruların yanıtları aranıyor. Fakat 6 milyon kişiyi etkileyecek olan kararda çok önemli bir detay vardı…

Bakanın kademeli emeklilik ve staj sigortası açıklaması isyan ettirdi

Milyonlarca kişinin gözü kulağı, kademeli emeklilik ve staj dönemi sigortasıyla ilgili duyurulacak haberdeydi. Bakan Vedat Işıkha’ın konuyla ilgili bir çalışmamız yok açıklaması sonrasında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda vatandaş bu duruma isyan etti.

Kademeli emeklilik ve stajda son dakika gelişmesi! Bakan Işıkhan resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Peki kademeli emeklilik ve stajda çalışma var mı? İşte ayrıntılar...

Yeni asgari ücret vatandaşın cebine böyle yansıyacak!

2024'te geçerli olacak asgari ücretle beraber işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar pek çok kalemde değişiklik olacak.

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Öğrencilere müjde, maaşlara asgari ücret ayarı geliyor! Staj parası 8.520 TL'yi bulacak!

Yeni yılla birlikte birçok kalemde maaşlar yeniden hesaplanacak. Aynı dönemde asgari ücretlilere de önemli bir artış yapılacak. Asgari ücrete göre hesaplanan staj parası da arttırılacak.

EYT'de staj ve çırak mağdurlarına müjde! Gözler kritik gelişmede

Emeklilik için prim ve hizmet süresinin tamamlanması şartının getirilmesi ve yaş şartının kaldırılması ile emekli olmayı bekleyen çıraklık ve staj yapmış kişiler ise mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Gözler meclisin açılmasının ardından bu konuda atılacak adımlara çevrilmiş durumda.

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

EYT düzenlemesinin ardından çıraklık sürecindeki çalışanlar için de emeklilik düzenlemelerinin yapılması planlanıyor. Çıraklık sürecinde olan bireylerin emeklilik durumu hükümetin aldığı karara bağlı olacak. SGK’dan ise staj ve çıraklık sigortası için son tablo hazırlandı. 

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Yemek bedellerine zam geldi

Asgari ücrete zam sonrası birçok kalemde ödemeler de 1 Temmuz itibarıyla değişiyor. İşsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası primi, kıdem tazminatı, staj ücretinin yanı sıra yıl sonuna kadar işverenlerin yemek bedelinden istisna edebileceği kazanç tutarı da netleşti. İşte tüm detaylar...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, staj ücreti, GSS primleri tek tek yükseldi! Şimdi yeni zamlı rakamlara bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, işsizlik maaşı, staj ücretleri, GSS primi asgari ücrete yapılan ara zammın ardından arttı. Yeni rakamlar tek tek açıklandı.

Staj ve çıraklık sigortasında beklenen açıklama geldi! Üst üste gelişmeler yaşandı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme 4 milyondan fazla kişiye emeklilik yolunu açtı. Staj ve çıraklık sigortası engeline takılanlara emeklilik yolu göründü.

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?

staj Haberi

staj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "e-İnsan Programı"nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuşma içerisinde Ulusal Staj Programı için başvuruların başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı, bu program konusunda özel sektöre de çağrılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ise şu şekilde:

''Türkiye'nin kalkınmasını sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, binalarda aramak eksik bir yaklaşım olur. Asıl büyük kalkınma atılımını, eğitimi öğretimiyle sağlığı ile sporu ile ve aynı zamanda diğer tüm unsurları ile insan kaynağımızı geliştirmekte göstermiş olduk.

''YETENEK YÖNETİM MODELİNİN İNŞASINI HEDEFLİYORUZ''

Atılan her adım ile gençlerimizin ve çalışanlarımızın umutlarını güçlü hale getirecek devletimizi ve özel sektörümüzü başarıdan başarıya da taşıyacak bir yetenek yönetim modelinin inşasını hedef haline getirdi. Kamu personel rejiminin hükümetlerimiz zaman diliminde değiştirmekte en çok zorlandığımız, hala da istediğimiz seyre getiremediğimiz...