29 / 03 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Son yılların en önemli gündem maddelerinden biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için birçok formül masaya yatırıldı. “EYT ne zaman çıkacak?”, “EYT için formüller neler?”, gibi soruların yanıtları aranıyor. Fakat 6 milyon kişiyi etkileyecek olan kararda çok önemli bir detay vardı…



Lise ve üniversite yıllarında staj yapan kişiler ise EYT ile ilgili beklenti içinde bulunuyorlar. Bakan Bilgin'in açıklamaları önem arz ederken lise ve üniversite yıllarında staj yapanlardan da istek geldi. Sayıları binleri bulan bu kişiler borçlanma imkanı istiyorlar.

Staj, çıraklık zaman dilimlerinin de sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi talebinde bulunan staj mağdurları bu şekilde EYT ile birlikte emekli olmanın yallarını arıyor. Lise ve üniversite zamanında yapılan stajlarda kısa zamanlı sigorta primleri ödeniyor. Staj zamanında kişilerin emekli olmasını sağlayan uzun vadeli sigorta kollarına prim yatırımı gerçekleşmiyor. Binlerce kişi ise stajın da sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi talebinde bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun EYT konusunun hayata geçirilse bile ilk zamanlarda herkesin emekli olamayacağının belirterek, şu bilgileri paylaştı: “Yasanın yürürlüğe girdiği zamanlarda müracaatta bulunurlarsa 700 - 800 bin kişi hemen emekli olabilir.

"Diğerler kişiler ise prim günlerini tamamlanmış olduğunda kademeli olarak emekli olacak. Yasa çıksa bile hemen hemen herkesin emekli olması mümkün değil. Prim günü eksiği olan kişiler, stajyer ve çıraklarda da EYT’liler var. 

 Bu demek oluyor ki; yasa çıksa bile herkesin emekli olması mümkün değil. Bu olay, organik olarak 10 yıla yayılır."

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 12.13'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,19 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş kıyamet öncesi farklı bir yol izledi! Altın mı, dolar mı, euro mu, TL mi?

Küresel piyasalar ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı! ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

A101'den teknoloji devi Samsung Galaxy Z Flip3'e 4. 200 lira indirim! Bu fırsat kaçmaz! 9 Ağustos 2022 fiyat listesi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön