19 / 03 / 2024

Küresel piyasalar ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı! ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalar ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı! ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalarda son birkaç gündür bir hareketlilik mevcut. Bunun sebebi ise yarın ABD Merkez Bankası Fed’in yarın açıklayacağı enflasyon verileri. İşte detaylar…



Küresel piyasalarda, yarın Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi, büyüme ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirdiği politikalar ile ilgili artan belirsizlikler ile ilgili temkinli seyir hala devam ediyor.

ABD’de geçtiğimiz hafta beklentilerin üzerinde yükseliş gösteren tarım dışı istihdam kayıtları Fed’in eylül ayı itibarı ile faiz yükseltmelere yavaşlayacağı beklentisi zora girdi.

Yarın duyurulacak enflasyon verilerinin ülkede para politikasının geleceği ile ilgili ilişkin belirsizlikleri düşürmesi beklenirken, iş gücü piyasasındaki güçlü giden seyrin ardından enflasyonun da sürpriz olabileceği ile ilgili tahminler risk algısını yaşatıyor.

RESESYON RİSKLERİ ARTIYOR

Aynı zamanda, şirketlerin büyüme beklentilerinin düşmeye devam etmesi için güçlenen resesyon riski ile birlikte fiyatlamaları zor hale getirirken, tahvil piyasalarında ise terse dönen getiri eğrisi belirginleşmeye devam ediyor.

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ile üç aylık hazine bonosunun getirisinin arasındaki fark 21 baz puana düşerken, Fed’in yayımladığı çalışmalara göre; ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin üç aylık hazine bono getirisinin altına inmesi halinde ülkenin gelecek 6 - 18 ay içinde resesyon gireceği düşünülüyor.

Küresel piyasalar ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı! ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön