29 / 03 / 2024

Emekliye en az 2943 TL maaş!

Emekliye en az 2943 TL maaş!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde bu yıl bin 500 liraya yükselen taban aylığın yeniden artması bekleniyor. Talepler ise asgari ücrete eşitlenmesi yönünde. Peki, talepler hayata geçerse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük maaşı ne kadar olacak? İşte tüm merak edilenler...



Ülkemizde emekliler son yıllarda önemli kazanımlar elde etti. Promosyon ve bayram ikramiyesi gibi ek gelir fırsatı sunulurken; taban aylık ödemeleri de önce bin, ardından bin 500 lira oldu. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; artık emeklilere ek ödeme dahil bin 500 liradan az ödeme yapılmıyor. Nisan ayında hayata geçirilen bu düzenleme 650 bin emekliyi mutlu ederken, tutarda önümüzdeki dönem içerisinde yeni bir artış daha yapılması planlanıyor.

DUL-YETİME DE ARTIŞ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), SSK ve Bağ-Kur sigortalılarının taban emekli aylıklarının, şu anda net 2 bin 324 lira brüt 2.943 lira olan asgari ücret seviyesinde olması isteniyor. Bu talebin hayata geçmesiyle, çok sayıda emeklinin geliri yükselecek.

Emeklilere en az asgari ücret kadar maaş ödenecek. Düzenlemeden, kapsamdaki emeklilerden vefat etmiş olanların hak sahibi yakınları da hisseleri oranında yararlanacak.


 


Geri Dön