25 / 04 / 2024

Emin Çakmak: Sağlık turizminde hedef 3. yaş grubu!

Emin Çakmak: Sağlık turizminde hedef 3. yaş grubu!

SAĞLIK turizminde sayısal bakımında dünyada 5'inci gelirde ise 3'üncü sırada yer alan Türkiye, liderliğe oynuyor. GHTC Global Dünya Sağlık Turizm Konseyi Dönem Başkanı Emin Çakmak konuyla ilgili açıklama yaptı...





SAĞLIK turizminde sayısal bakımında dünyada 5'inci gelirde ise 3'üncü sırada yer alan Türkiye, liderliğe oynuyor. 

THTC Türkiye Sağlık Turizm Konseyi Kurucu Başkanı ve GHTC Global Dünya Sağlık Turizm Konseyi Dönem Başkanı Emin Çakmak, sağlık turizminde Amerika ve Almanya'nın ilk ikide yer aldığını belirterek, "Bu iki dev sağlık ülkesini geçip dünyanın birinci destinasyonu olmak için 3'üncü yaş grubunda yer alan 12.5 milyon Avrupalı emekliyi ülkemize çekmeliyiz. Bu bize dünya liderliğini getirir" dedi. 

3'üncü yaş grubunda yer alan Avrupalı turisti çekmek için yatırım ve eğitimlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Çakmak, üniversitelerde bu alana yönelik eğitimlerin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Çakmak, "Yatırımcıların da bu konuda yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Bu hedefle Sağlık ve Turizm Bakanlıkları'nın yeni projeler geliştirdiğini aktaran Çakmak, "2023'te Avrupa'nın yaşlı ve emeklilerine sağlık ve bakım hizmeti sunan bir Türkiye olacak" dedi. 

Çakmak, sağlık turizmi için yeni hastanelerden ziyade 3'iincü yaş grubunda yer alan emekli turistin ağılanacağı köyler, kasabalar ve yaşam merkezilerinin kurulması gerektiğini söyledi. 


Sabah Ek


Geri Dön