23 / 04 / 2024

MB Holding, termal tesisleri ile sağlık turizminde büyüyecek!

MB Holding, termal tesisleri ile sağlık turizminde büyüyecek!

Merkezi Gaziantep'te bulunan MB Holding, inşaat, enerji, medikal tekstil, tarım, yapı malzemesi sektörlerinin ardından turizm sektörüne de iddialı girdi. MB Holding, termal tesisleri ile sağlık turizminde büyümeyi hedefliyor.



Merkezi Gaziantep'te bulunan MB Holding, inşaat, enerji, medikal tekstil, tarım, yapı malzemesi sektörlerinin ardından turizm sektörüne de iddialı girdi. Gaziantep'te Hilton Hampton ile sektöre adım atan MB Holding, termal tesisleri ile sağlık turizminde büyümeyi hedefliyor. 

MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, jeotermal enerji ile termal ve sağlık turizmine hizmet verecek olan termal otellerinin toplam 195 dönüm alan üzerine kurulacağını belirterek, "Şimdiden sektörün en büyüğü olmaya aday olan bu termal projemizde, tarihi Akharaka Kaplıcalarını yeniden canlandıracağız. 

İnsanları dört duvar arasında yapılan termal hamamdan çıkarıp, Ege'nin harika havasında zeytin ağaçları arasında, doğa ile içiçe psikolojik ve bedensel rahatsızlıklarından arındırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Enerji sektöründe de 15 yıllık tecrübeleri ile büyüdüklerini ifade eden Balat, "Menderes Geothermal Elektrik Üretim AŞ bünyesinde bulunan Dora - 1 ve Dora - 2 santrallerinde aktif olarak yıllık 140 milyon kW saat elektrik üretiliyor. 

3 santralimizin deneme üretimleri başarı ile gerçekleşti. Yıl sonuna kadar devreye sokacağımız santrallerimizle birlikte jeotermalde kurulu gücümüz 50 MVVe'ın üzerine çıkmış olacak. Böylece cari açığı oluşturan en büyük kalem olan doğalgaz ithalatının önüne geçilmesinde katkı sağlamış olacağız. Bu konuda santrallerimizde şu an yılda 25 milyon dolar tasarruf sağlamaktayız. Dora-3 ve sonraki hedefimiz olan Dora-4 ve Dora-5 projelerimizle sadece üretim kapasitemiz değü, ülkemiz adına yapmış olduğumuz tasarrufumuz da artacaktır" dedi. 

Çevre dostu jeotermal enerjiyi tarım alanında modern seraların ısıtılmasında kullandıkları bilgisini veren Muharrem Balat " Sultan Sera Türkiye'nin en modern seralarından biri. Burada jeotermal enerji ile üretilen domateslerin yarısını Hollanda'ya ihraç ediyor, diğer yansını ise Türkiye pazarına veriyoruz. Sultan Sera'da hedefimiz tesislerimizi yakın zamanda 160 bin metrekareye çıkarmaktır" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön