25 / 04 / 2024

Emin Grup organik tarımda büyüyecek!  

Emin Grup organik tarımda büyüyecek!  

Emin Grup, organik tarıma yatırım yapıyor. Emin Grup yetkilileri, "Biz arazileri toplayıp buna kira verme yoluna gidiyoruz. Konya bölgesinde çok büyük meyve ve domates ekimi olmaya başladı. Bu yatırımlarla ilgili elbirliği sistemi yapıyoruz." şeklinde konuştu..



Kimyasal gübrenin tarım toprağını her kullanımda fakirleştirmesi sebebiyle organik gübre üretiminde yatırım iştahı fazlalaştı. Şirketler arka arkaya organik gübre yatırımı yaparken uzun süre kullanılmayan tarım arazilerinin de organik gübre ile tekrar kazanıldı. 

Sabah gazetesinden İbrahim Acar'ın haberine göre, Konya'da çorak araziye 4 sene boyunca organik gübre uygulayan şirketler, bugüne kadar ekim yapılamayan bu arazileri tekrar tarıma elverişli hale getirdi. 

TARIMDA ELBİRLİĞİ YÖNTEMİ

Elbirliği sistemiyle insanları konut ve araba sahibi yapan Emin Grup, organik tarım alanında da aynı yöntemle yatırımlar yapmaya devam ediyor. Çok ortaklı modellerle araziler alan Emin Grup, domatesten elmaya, avakadodan muza kadar üretim yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde vefat eden Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün'ün başlattığı çalışmalar tarım alanında da sürüyor. 

FİYATLAR KATLANDI

Emin Grup, 4 yıl önce alınan 4 dönümlük kıraç araziyi, bu seneye kadar hayvan gübresi ile zenginleştirdikten sonra 370 bin tane elma ağacı dikimi yaptı. Bu yıl 3 bin ton elma olduğunu söyleyen şirket yetkilileri, "Arazinin metrekaresini 1.5 liradan almıştık. Şimdi fiyat 4 liraya çıktı" şeklinde konuştu. Emin Grup yöneticileri, "Geçmişte kimyasal gübre kullanılıyordu, bunun oranını azalttık. Maliyet açısında da uygun oldu. Bin kamyon gübre döktük ve bundan randıman aldık" dedi. 

İŞLENMEYEN ARAZİYE YAPTIRIM GELMELİ

Emin Grup yöneticileri, tarım dışında da rahmetli Emin Üstün'ün çizdiği rotada yeni yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Yetkililer, Türkiye'nin her bölgesinde işlenmeyen on binlerce dönümlük arazinin olduğunu vurgulayarak, "İşlenmeyen binlerce dönüm arazi var. Devletin buna yaptırım getirmesi lazım. Çünkü toprak boş kaldığında ülkeye zarar. Biz arazileri toplayıp buna kira verme yoluna gidiyoruz. Konya bölgesinde çok büyük meyve ve domates ekimi olmaya başladı. Bu yatırımlarla ilgili elbirliği sistemi yapıyoruz. Ereğli'nin bir köyü olan Zengen'de Zengen-1, Zengen-2 isimli şirketler kurduk. 100 ortaklı şirketler oldu. Tarlayı kiraladık. Her ay kira ödüyoruz. Bu bölgede 100 bin dönüm boş arazi var. Vatandaş bu arazileri işletmek için büyük paralara ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle de yapamıyor. Çok ortaklı işletmeler modeli işe yarayabilir" şeklinde konuştu.

Eminevim 2019'da 21 bin 183 konut ve araç sattı!

 


 


Geri Dön