16 / 04 / 2024

'Eminevim'den ayrılmak isteyenler parasını alamıyor' iddiası!

'Eminevim'den ayrılmak isteyenler parasını alamıyor' iddiası!

Türkiye'nin tüm illerinde vatandaşları faizsiz yöntem ile ev sahibi yapan Eminevim'de düzenin bozulduğu ve sistemden ayrılmak isteyenlerin parasını alamadığı iddia edildi.



Faizsiz konut sahibi yapma sisteminin mucidi olan Eminevim'de son aylarda yaşanan sorunlar vatandaşları çıldırttı. Çeşitli sorunlar yaşayan Eminevim müşterileri, seslerini şikayet var adlı internet sitesinden duyuruyor.

Şirketdedikoduları sitesinden Göktuğ Efil'in haberine göre, şikayet eden ile şikayet edilen firmaları ortak bir platformda bir araya getiren Şikayet Var adlı siteye gelen Eminevim yorumları, son günlerde yaşanan sistemsel sıkıntıları ortaya çıkardı. Bir Eminevim kullanıcısı, şikayetinin içerisinde "Böyle bir şirkete nasıl bulaştık?" diye konuştu. 

Böyle bir şirkete nasıl bulaştık?

Eminevim hizmetinden yararlanmak isteyen bir müşterinin şikayeti şu şekilde:
''İlgili yere 15 bin komisyon bedeli, 12.5 bin de taksit yatırdım. İptal dilekçesi verdim 6 ay sonra iade yapılacağı söylendi. Ardından kardeşimin sağlık problemlerine dair dilekçe gönderdim, ona da 1 ay erken veririz açıklamasında bulundular. Kayınvalidem Mersin Şehir Hastanesi yoğun bakımdaydı ivedi şekilde para lazım oldu yine aradım, önemsemediler. Kayınvalidem vefat etti bari taziye işleri için erken ödeme yapın dedim yine olumsuz cevap aldım. Böyle bir şirkete nasıl bulaştık. Kaldı ki bu para sadaka değil kendi paramız. Yazık diyorum sadece. Bu arada yatırdığım paranın tamamını değil vergiler düşürülüp komisyon ücretini yarısı kadar bir ödeme yapılacakmış.''

Şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor

Uzun yıllar boyunca Türkiye'de bulunan faaliyetleri süren Eminevim'de, son günlerde meydana gelen sistemsel sıkıntılar yaşanıyor. Birçok şikayet sitesinde Eminevim ile ilgili şikayetler gönderilirken söz konusu şikayetlerin genellikle personellerin bilgisizliğinden ve sistemden ayrılmak isteyen vatandaşlara paralarının geri verilmemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Şikayetlere Eminevim ilgili internet sitesinde yanıt verirken henüz çözüme kavuşup kavuşmadığı ise henüz öğrenilemedi. 


 


Geri Dön