29 / 03 / 2024

Eminönü Alibeyköy tramvayı 14 km uzunluğunda olacak!

Eminönü Alibeyköy tramvayı 14 km uzunluğunda olacak!

Eminönü meydandan hareket edecek olan tramvay, Alibeyköy Cep Otogarı'na ulaşacak. Proje, 14 kilometre uzunluğa sahip olacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eminönü ile Alibeyköy'ü birbirine bağlayacak olan tramvay projesinde düğmeye basıldı. 10 kilometre uzunluğa sahip olan projede 14 istasyon yer alacak. Merkezi konumda yer alacak olan hat Bağcılar-Kabataş tramvayı, Hacı Osman-Yenikapı metrosu, Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs hattı ile entegre olacak. Ayrıca yapımı planlanan Bayrampaşa-Eyüp tramvay hattı, planlanan Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosu, planlanan Eyüp-Yeşilpınar teleferik hattı, inşaat çalışmaları devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu, tramvay projesine entegre olacak.


Eyüp-Piyerloti teleferiği ve Seyrantepe-Alibeyköy metrosu da dev projeyle entegre olacak. İstanbul'un önemli noktalarını birbirine bağlayacak olan tramvay hattı Eminönü meydandan başlayarak Küçük Pazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Teleferik, Eyüp Devlet Hastanesi, Silahtarağa, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro duraklarından geçerek Alibeyköy Son Otogarı'na ulaşacak.


Türkiye


Geri Dön