28 / 03 / 2024

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı 2018'de bitecek!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı 2018'de bitecek!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulunan İBB Başkanı Mevlüt Uysal hattın açılışı ile ilgili olarak "Bir aksama olmazsa 2018 yıl sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyoruz." dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Mevlüt Uysal Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay hattı bitirildiğinde bölgedeki trafik sorunun büyük ölçüde çözüleceğini ifade etti.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İBB'deki bayrak değişiminden sonra artık araziye indiğini ifade eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Eminönü'nden Alibeyköy'e kadar olacak tramvay hattının açılması ulaşım sorunun çözümüne çok büyük katkı sağlayacak. Onda hem fikiriz. Onun için hızlı bir şekilde bitirmenin hesabını yaptık. Onu tamamlayacağız. Ama bu arada Sadece İstanbul ve Türkiye'den değil, bütün İslam dünyasından Eyüp Sultan Hazretlerini ziyarete gelenler var. Tramvay bu gelen insanların ulaşımını da rahatlatacak. İnşaat faaliyetleri güzel bir şekilde devam ediyor. Bir aksama olmazsa 2018 yıl sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu. 


Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı, Eminönü'nden başlayıp Alibeyköy'de son bulacak. 14 istasyondan oluşacak tramvay hattındaki ulaşım süresi 35 dakikada gerçekleşecek. Tramvay hattının günlük 114 bin yolcu kapasiteli, raylı sistem, deniz ve karayolu ile entegrasyonu sağlanacak 


İBB Başkanı Uysal, Alibeyköy'deki trafik sorununu da çözmek için uğraşacaklarını söyledi. Uysal konuya ilişkin su açıklamayı yaptı; "Alibeyköy merkez trafiğine girmeden, İGDAŞ'ın hemen karşısında oradan Silahtarağa'dan Vardar Caddesi'ne bir tünelle geçmeyi planlıyoruz. Bu tünelle oradaki trafiği rahatlatmış olacağız. Herhalde bir ay içerisinde başlayıp 800 metrelik tüneli, 6-7 ay içerisinde bitirmiş olacağız. Yani 2018’in ikinci yarısında tüneli bitirmiş ve hizmete açmış oluruz. Bu yapılacak işler Eyüp için hayırlı olsun."


Geri Dön