26 / 04 / 2024

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvayı tanıtıldı!

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvayı tanıtıldı!

İstanbulluların ulaşım problemini rahatlatacak olan Eminönü-Eyüp-Alibeyköy arasında hizmet verecek tramvay hattının tanıtımı Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi otoparkında düzenlenen törenle yapıldı.



İstanbulluların ulaşım problemini rahatlatacak olan Eminönü-Eyüp-Alibeyköy arasında hizmet verecek tramvay hattının tanıtımı Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi otoparkında düzenlenen törenle yapıldı. Eminönü ile Alibeyköy arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya indirecek yeni tramvay hattı saatte 25 bin yolcu kapasiteli olacak. 150 milyon dolar bütçeli tramvay hattı, 13 kilometre olacak ve 19 istasyonla İstanbullulara hizmet verecek. Çevreye uygun ve zarar vermeyecek çalışmalar yaptıklarına değinen Topbaş, "Tramvaylar elektriği yukarıdaki kablolardan değil raylardan alacak. Görüntü kirliliği oluşturmayacak bir hat olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu. 

Yapılacak olan tramvay hattı, Eyüp Meydanı'ndan Demirkapı ve Bayrampaşa'ya da ayrı bir hat ile bağlanarak entegre olacak. Yeni tramvay hattının hemen yanında bir bisiklet yolu yapılması da planlanıyor. Başkan Topbaş daha sonra Yamanevler metro istasyonunda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro inşaatında ilk ray kaynağı törenine katıldı. Topbaş, "Burası, 12 ay içerisinde kullanılır hale gelecek. 

Günde 700 bin insan bu yolu tercih edecek" diye konuştu. 


Geri Dön