25 / 04 / 2024

Emlak almak için en iyi dönem!

Emlak almak için en iyi dönem!

Emlak almak için en iyi dönem, çünkü fiyatlar çok geriledi diye açıklamada bulunan Çetinkaya Polat Holding Başkanı Adnan Polat, "Türkiye'ye güvendiğim ve inandığım için yatırım yapmaya devam ediyorum. Arz fazlası belki var ama doğru projelere bakınca öyle değil" dedi.



Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından yükselen  Piyalepaşa İstanbul projesi  800 milyon dolarlık yatırım bedeliyle inşa ediliyor. 450 bin metrekare inşaat alanında Piyalepaşa İstanbul projesinde satışlar hızla devam ediyor. Proje daire sahiplerine  yüzme havuzu, fitness, sauna, çocuk oyun alanı, spor alanı ve otopark gibi hizmetler sunuluyor. 

 

Sözcü Gazetesi yazarlarından Hayri Çetinkaya,  Piyalepaşa İstanbul projesini hayata geçiren Polat Holding Başkanı Adnan Polat ve Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel Kara ile bir araya gelerek sektör hakkında görüşlerini aldı. İşte o haber... 

 

Çetinkaya Polat Holding Başkanı Adnan Polat, 2017 biterken sektörün durumu ile ilgili temkinli konuştu.  Polat, “Bugüne kadar binden fazla konut projesi bitiren bir gruba soruyorsunuz. 65 yıllık tecrübeyle konuşuyorum. Gayrimenkul sıkıntılı bir dönemden geçiyor” cevabını veriyor. Polat sözlerine şöyle devam etti "Türkiye'ye güvendiğim ve inandığım için yatırım yapmaya devam ediyorum. Arz fazlası belki var ama doğru projelere bakınca öyle değil"


Emlak almak için en iyi dönem!

 

Fiyatların düştüğünü dile getiren Polat, “Emlak almak için en iyi dönem, çünkü fiyatlar çok geriledi.  İyi projelerin satışında bir sıkıntı yaşanmıyor."dedi.  Kendi projesinden örnek veren Polat “İlk etapta 500 daire vardı. 470'ini sattık. Şimdi ikinci etapta 200 dairenin satışına başladık” diyor. Ancak Polat burada fiyatlarda gelinen noktaya dikkat çekiyor. Polat, bu projede yola çıkarken, yani 3 yıl önce, metrekare fiyatlarını 4 bin dolar olarak planladıklarını ancak şu anda 2500 ila 2700 dolar arasında değişen metrekare fiyatlarıyla konut sattıklarını vurguladı.


Konut alın yüzde 100 kazançlı çıkın

 

İstanbul'un ilk akıllı binasını 1990'ların sonunda Fulya'da yapan Polat, o dönem Polat Towers'ta daireleri 400 bin dolardan satmaya hazırlanırken, önce yaşanan deprem, ardından gelen ekonomik krizler nedeniyle 200 bin dolardan sattıklarını ve projenin bittiği gün daire fiyatlarının yeniden 400 bin dolara çıktığını hatırlatıyor. Polat, “O gün satın alanlar yüzde 100 kazançlı çıktı. 2017 için de durumu aynı görüyorum” diye ekledi.

 

Dönüşümde suistimaller yaşanıyor

 

Adnan Polat, “Dönüşüm projelerinde çok ciddi suistimaller yaşanıyor. Bu soruna devlet çözüm getirmeli. Hak sahibi olanların suistimali ile yatırımcıların suistimalinin üzerine gidilmeli” dedi. 

 


Polat, “Devlet, örneğin gecekondu karşılığı 60 bin liralık fiyatı kabul etmeyene bu paranın yüzde 10'unu, yani 6 bin lirayı bankaya yatırıp, çıkarın diyor. Ben bunu da adaletli bulmadım ve Kayabaşı'nda 250 bin lira değerinde daire teklif ettim. Ama bu kez de gecekondu sahibi benim iki çocuğum var, iki daire istiyorum diye geliyor. Bu haksızlık” ifadelerini kullandı.


Geri Dön