19 / 04 / 2024

Sedat Altınay: Ev almak için en uygun dönem!

Sedat Altınay: Ev almak için en uygun dönem!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ev alacaklara uyarılarda bulundu. Altınay, ev almak için en uygun dönemin bugünler olduğunu vurguladı.



Ev alacaklara uyarılarda bulunan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ev almak için en uygun dönemin bugünler olduğunu söyledi.

Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, faizlerdeki düşüşün satışlara olumlu yansıyacağını söyleyen Altınay, ''Konut kredisi faiz oranlarının 1,28'e inmesi piyasada olumlu bir etki yarattı. Sektörde gözle görülür bir canlanma oluştu. Satışları ciddi anlamda artırması bekleniyoruz.. Bu dönem ev almayı düşünenler için çok uygun bir dönem'' diye konuştu.

''Konut fiyatları artacak''

Piyasanın canlandığını söyleyen Başkan Altınay, ''2018'in ikinci yarısında yaşanan sıkıntılar piyasanın durgunlaşmasına neden olmuştu. 2019 itibariyle bu durağan dönemi atlatmaya başladık. Hükümetin ve bankaların faiz oranlarındaki desteğiyle de piyasada canlanma devam edecek. Bu dönemde konut fiyatlarının artması olağan, bu nedenle ev almayı düşünenler için en uygun dönem'' dedi.
 


Geri Dön