28 / 03 / 2024

Emlak Bankası ithal ikameci yatırımlara destek olacak!

Emlak Bankası ithal ikameci yatırımlara destek olacak!

Emlak Bankası'nın bir yıl içinde 250 milyon dolar sermaye ile faaliyete başlaması bekleniyor. Başkan Zeki Sayın, ithal ikameci yatırımlara destek sözü verdi.



EMLAK Bankası'nın tasfiyeden kurtulmasıyla  yeniden bankacılık yapabilmesinin yolu da açıldı. Hafta içinde bankanın İstiklal Caddesi’nde ofisinde bir araya geldiğimiz Emlak Bankası Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Zeki Sayın, bankayı yeniden ekonomiye kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.



HAZİNE'DEN ALACAKLIYIZ

Faaliyete geçmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kendilerine 31 Mayıs 2018’e adar süre tanıdığını belirten Zeki Sayın, şöyle konuştu: “Biz bu süre olmadan yeterliliklerimizi sağlayacağız. 250 milyon dolarlık sermayeyle başlayacağız. Ancak Hazine’den alacaklanmız var. Hazine’de o konuda garanti verdi. Piyasadan da 1.2 milyar TL alacağımız var. Bunların yüzde 30’u tahsil edilebilir seviyeye geldi''




Zeki Sayın, Emlak Bankası'nı faaliyete geçirdiklerinde proje bazlı kaynak kullandıracaklarını ve daha çok ithal ikameci yalınlara destek sağlayacaklarım dedi. Hammaddesi Türkiye’de olan, Türkiye’de üretilebilecek olduğu halde ithal edilen ürünlerin ülkemizde üretilmesi için geliştirilecek projelere faizsiz finansman desteği sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Zeki Sayın, “Kimseye para vermeyeceğiz. Makina ise alacağız, arsa ise biz bulacağız. Türkiye’de para talep eden çok. Ama çarçur eden de çok. İşin başmda ödememek üzere talep edenler var” diye konuştu.



KÖRFEZDEN TALİPLER VAR

Bankanın şu anda kimseye 1 kuruş bile borcu olmadığım anlatan Zeki Sayın, “Geçen süreçte milletin malını kuruş kuruş koruduk, sermayemiz de böyle birikti. Faizli alacaklarımızdan vazgeçmedik, tahsil ettik. İstanbul’un birçok bölgesinde tapulu gayrimenkullerimiz var. Körfez’den fonlar geldi, görüştük. Adabank’ı önerdim. Emlak Bank’ı istiyoruz dediler. Bankaya yabancı ortak da alabiliriz” bilgisini verdi.



Aydınlık Gazetesi


Geri Dön