19 / 04 / 2024

Emlak Bankası konut piyasasına yeni çözümler sunacak!

Emlak Bankası konut piyasasına yeni çözümler sunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Emlak Bankası'nın katılım bankası olarak faaliyete geçeceğini, bankanın inşaat sektörüne ve konut piyasasına yeni çözümler sunacağını açıkladı.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Bankası'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklamlarda bulundu. 

"Emlak Bankası'nın tasfiyeden çıkarılması ardından çalışmalara başlandı ve Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla faaliyete geçirilmesine karar verildi"  şeklinde açıklama yapan Bakan Kurum, kapsam değişikliğinin katılım bankacılığının payını yüzde 15'e yükseltme hedefine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. 

Dünya'da yer alan habere göre hali hazırda bankacılık lisansı bulunan kurumun, faaliyete geçebilmesi için gerekli izin süreçlerinin başlatıldığını da söyleyen Kurum, "Banka inşaat sektörüne ve konut piyasasına yeni çözümler sunacak" dedi.

BDDK'dan faaliyet izninin alınması ve merkez şubenin açılmasıyla bankanın önümüzdeki yıl hizmete başlayacağını da sözlerine ekleyen Kurum, "Geleneksel fonlama ve fon toplama modellerinin ötesine geçecek yapılar üzerine modelleme çalışmaları yapılmakta" diye açıklama yaptı. 

2B arazilerinin satışına hakkında da açıklamalar yapan Kurum, bu kapsamda 531 bin adet taşınmazın toplam 11 milyar lira bedelle satışının tamamlandığını, bu rakamın 7.8 milyar lirasının tahsil edildiğini dile getirdi. 

Emlak Bankası ile düşük faizli konut kredisi verilecek!

Emlak Bankası etkin hale getirilecek!


Geri Dön