26 / 04 / 2024

Emlak Bankası ile düşük faizli konut kredisi verilecek!

Emlak Bankası ile düşük faizli konut kredisi verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıkladığı 400 projeyi içeren ilk 100 günlük eylem planının süresi doldu. Tamamlanan 100 günlük birinci eylem planının sonuçları ile ikinci 100 günlük plan hedefleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. 



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı" tanıtım toplantısında kabinesinin 100 günlük eylem planını açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Ağustos’ta açıklanan 46 milyar liralık 400 projenin bulunduğu birinci 100 günlük eylem planının süresi tamamlandı. 100 günlük birinci eylem planının sonuçları ve ikinci 100 günlük plan hedeflerinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. İlk 100 günlük planda, hedeflenen  “Emlak Bankası’nın faaliyete başlaması” gibi adımlara yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'ndan emlak, inşaat ve ulaşım sektörüne yönelik düzenlemeler yer aldı. Bu düzenlemeler arasında Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete alınacağıda belirtildi.  Madde şu şekilde açıklanmıştı ''Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası tekrar faaliyete geçecek.''

100 günlük eylem planı içerisinde yer alan Emlak Bankası duyurusu sektörde büyük bir heyecan yarattı. İnşaat sektöründe memnuniyet yaratan bu haber hükümetin konut kredisi için aradığı alternatif olacak. Hükümetin Emlak Bankası’nı yeniden faaliyete geçirmesi kararı 100 gün içerisinde hayata geçiriecek.

Yüksek konut faizleri sebebi ile ev alamayan vatandaş Emlak Bankası'ndan düşük faizli konut kredisi kullanabilecek. Emlak Bankası ev alma hayali olanların yüzünü güldürecek. 

31 Mayıs 2017 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile tasfiye sürecindeki Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesinin önü açılmıştı. Tasfiye Halinde Emlak Bankası'nın ismi Emlak Bankası A. Ş. olarak değiştirildi. Emlak Bank için Ümraniye'den yer tutuldu. 


Emlak Bankası etkin hale getirilecek!

Emlak Bank için Ümraniye'de yer tutuldu!

İki banka daha konut kredi faizini düşürdü!

Konut kredi faiz oranları düşüyor! Müjde!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön