19 / 03 / 2024

Emlak Bankası'nın en önemli vazifesi, sosyal konut üretmek!

Emlak Bankası'nın en önemli vazifesi, sosyal konut üretmek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yatırımların önemi hakkında konuştu. Kurum, "Emlak Katılım Bankasını hayata geçirdik. Emlak Katılım Bankasının en önemli vazifesi sosyal konut alanında projeler üretmek'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile kentteki bir otelde gerçekleştirilen Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; burada konuşan Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Cezayir ziyaretinde, ülkede polipropilen tesisi kurulacağı müjdesi verdiğini söyledi.

Bu müjdenin Adana'da çok büyük heyecanla karşılandığını belirten Bakan Kurum, "İnşallah tamamlandığında, hem Çukurovamız hem ülkemiz petrokimya sektöründe söz sahibi olacak. Bu merkez çok önemli bir proje olarak Adana'da, Çukurovamızda, Ceyhanımızda yükselecektir. Bu projenin ortaklık anlaşması, 2018 yılında tamamlandı. Artık bugün projenin startını veriyoruz. Bu projeyle Adanamız çok önemli bir petrokimya tesisine kavuşmuş olacak. Artık vaatler bitti, uygulamaya geçiyoruz." diye konuştu.

"EMLAK KATILIM BANKASINI HAYATA GEÇİRDİK"

Türkiye'nin üretim potansiyelini her alanda yukarıya taşıyacaklarını vurgulayan Bakan Kurum, eğitim, yenilikçilik ve kurumsallaşma konusunda da ülkenin daha ilerlemesini istediklerini söyledi.

Yatırımların önemi hakkında konuşan Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:
"Emlak Katılım Bankasını hayata geçirdik. Emlak Katılım Bankasının çok temel iki vazifesi olacak. Birincisi sosyal konut alanında projeler üretmek. Diğeriyse sektörümüzü son derece yakından ilgilendiren, bu sektörlerimizin ithal bağımlılığını azaltacak, ithal malların ülkemizde üretilmesi için çok stratejik bir rol üstlenecektir. Sanayicimizle bir tesis, bir fabrika kurarken, kullandığı malzemenin ithal oranını düşüreceğiz ve bu oranı düşürmek için de gerekirse fabrikalarımızla, sanayicilerimizle ortak fabrikalar açacağız. Gerekirse bu konuda, bu süreci teşvik etmek adına da her türlü maddi ve teknik desteği vereceğiz. Bu anlamda Emlak Katılım Bankası da ithal malların burada üretilmesi adına çok önemli bir süreç başlatacak." 
 

16 soruda Emlak Bankası!


Geri Dön