29 / 03 / 2024

Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için bildirim de veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi nerede verilir?



Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2015 yılı emlak vergileri, Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödendi.


Gayrimenkullere ait vergi ödeyeceği yıl itibariyle asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanır. Vergi oranları arsalar için binde 6, araziler için binde 3, meskenler için binde 2 ve işyerleri için  binde 4’tür.


Vergi için bildirim, taşınmaz malların satışının gerçekleştiği senenin sonuna kadar yapılıyor. Buna göre 2015 yılında alınan taşınmaz mallar için hala bildirimde bulunmayanlar varsa son 8 günleri bulunuyor. Peki, emlak bildirimi nerede yapılır?


Emlak bildirimi, bağlı olunan ilçe belediyesine veriliyor. Emlak vergisi bildirimi için ilgili birime giden mükellefler her bir gayrimenkul türü için (arsa,arazi,bina ve işyeri )  ayrı ayrı bilgi formu doldurmak zorunda oluyor.

 

Emlak vergisi bildirimi için; tapu fotokopisi, binalar için yapı kullanma izin fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası) beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi, vergi numarası ve T.C. kimlik numarası ile müracaat edilmesi gerekiyor. 



Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön