27 / 04 / 2024

Emlak danışmanlarının mesleki yeterlilik belgesi alması şart!

Emlak danışmanlarının mesleki yeterlilik belgesi alması şart!

Mesleki yeterlilik belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca,mesleki yeterlilik adına verilen bir belge. Emlak danışmanlarının da bu belgeyi alması gerekiyor.



Dünya Gazetesi yazarlarından İbrahim Işıklı, bugünkü köşesinde ''Emlak danışmanlarına da mesleki yeterlilik şart'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, o yazı... 

Mesleki yeterlilik belgesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca, yetki kapsamlarında yer alan ulusal yeterliliklerde tanımlanmış esaslara göre yürütülen ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı olan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına (bilgi, beceri ve yetkinlik) sahip olduğunu gösteren belgelerdir.

Kalite güvencesi sağlanmış ve uluslararası personel belgelendirme standardına göre akredite edilmiş bir sistem aracılığıyla tarafsız, tutarlı, âdil ve güvenilir şekilde yapılan ölçme değerlendirmeler sonucunda başarılı olan bireylere MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenir.

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'yle birçok değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerden en önemlisi emlak işleriyle uğraşanları ilgilendiren kişiler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu oldu.

Emlak danışmanlarının gerekli muafiyeti sağlayamadıkları durumda mesleki yeterlilik belgesi alması zorunlu olacak. Böyle bir durumda mesleki yeterlilik belgesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendiren kurum ve kuruluşlara başvuru yapmak gerekecek. Yetkisi olmayan kurumlardan alınan belgeler geçersiz sayılacak.
 


Geri Dön