25 / 04 / 2024

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet Emlak Danışmanlarının MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı!

Emlakjet, emlak danışmanlarının Ticaret Taşınmaz Yetki (TTY) ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belge numaralarını almaya başladı.



Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği doğrultusunda önümüzdeki aylardan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan emlak danışmanları internet sitelerinde ilan girişi yapamayacak. Bu karar sonrası harekete geçen Emlakjet, emlak danışmanları  için  MYK ve TTY belge numaraları almaya başladı. 

Emlak danışmanlığı sektörüne yeni bir soluk getiren Emlakjet Ocak 2021 tarihi itibariyle sitelerinde yer alan  panelde MYK belge numarası girme imkanı sunuyor. Bu tarih itibarıyla belge numaralarını girmek için Emlakjet üzerinde, üyelik panelinde yer alan ‘Üyelik Bilgileri’ bölümünde özel bir alan yer alacak ve emlak danışmanları, bu alana belge numaralarını kolay bir şekilde girebilecek.

Hedef 15 bin üye 

Emlak danışmanları için getirilen MYK belgesi olma zorunluluğunun sektörün belirli bir standart ve kaliteye ulaşması açısından son derece önemli olduğunu belirten Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, “Emlak sektöründe ‘güven’ duygusu çok büyük bir ihtiyaç. MYK belgesi hem bu güven ihtiyacını karşılayacak hem de gayrimenkul sektörüne değer katacak. Artık emlak sektöründe eğitimli kişiler hizmet verecek. Emlak ofisi açıp bu mesleği icra etmek için mutlaka belirli kriterlerin karşılanması gerekecek. Sektörün önemli oyuncularından biri olarak bunu destekliyoruz. Üyelerimizin MYK belgesi almasına destek oluyoruz. Bu amaçla belge vermeye ve sınav yaptırmaya Mesleki Yeterlik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş firmalarla iş birliği yapıyoruz. Bugüne kadar toplam 3 bin üyemizin MYK belgesi almasına destek olduk. Hedefimiz ise 15 bin danışanımızın MYK Belgesi almasıdır” açıklamasında bulundu.

Emlakjet, Bursaspor’a sponsor oldu!


Geri Dön