26 / 04 / 2024

Emlak Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç edecek!

Emlak Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç edecek!

Emlak Katılım Varlık Kiralama A.Ş 15 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak kira sertifikaları ihraç edecek.



Emlak Katılım Varlık Kiralama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda  Kira Sertifikası İhracına İlişkin Alınan Yönetim Kurulu Kararı Hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, Emlak Katılım Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla, yurt içinde, 15.000.000.000.-TL (On Beş Milyar Türk Lirası) ihraç tavanı ile sınırlı olarak, tertipler halinde,Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası çeşitlerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinler alınacak.


Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, şirketimiz Emlak Katılım Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla, yurt içinde, 15.000.000.000.-TL (On Beş Milyar Türk Lirası) ihraç tavanı ile sınırlı olarak, tertipler halinde,Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası çeşitlerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.


Geri Dön