25 / 04 / 2024

Emlak Katılım’dan 200 milyon liralık sukuk ihracı!

Emlak Katılım’dan 200 milyon liralık sukuk ihracı!

Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar "Kira sertifikası piyasası her geçen gün gelişerek büyüyor. Kira sertifikası ihracı yoluyla hem kaynak çeşitliliğini artıracağımıza hem de daha fazla hacme ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.



Emlak Katılım Bankası, kaynak çeşitliliğini artırmak için yıl sonuna kadar toplam 1 milyar liralık sukuk ihracı yapacağını açıkladı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sukuk piyasasındaki faaliyetlerini geliştirmek için çalışmalara başlayan Emlak Katılım, 26 Mart’da Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı 2 milyar liralık ihraç tavanı programı ile kira sertifikası ihraçlarını nitelikli yatırımcılara satış yoluyla gerçekleştirecek ve bu kapsamda yapmayı planladığı 63 gün vadeli 200 milyon liralık sukuk ihracı için 28-29 Nisan tarihlerinde talep toplayacak.

Açıklamada ifadeleri kullanılan Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, kira sertifikası piyasasının her geçen gün gelişip büyüdüğünü söyleyerek, kira sertifikası ihracı yoluyla hem kaynak çeşitliliğini artıracaklarına hem de daha fazla hacime sahip olacaklarını açıkladı.

Bayraktar, faizsizlik prensibi ile çalışan yatırım ve emeklilik fonlarının gün geçtikçe büyümesiyle birlikte piyasada kira sertifikası ihraçlarına olan talebin yükseleceğini açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya ekonomi dinamiklerini derinden etkilediği yeni bir dönemin kapılarını açtığından bahseden Bayraktar, şunları söyledi:

"Ülkemiz, aldığı yerinde önlemlerle pandemi döneminde pek çok ülkeye göre başarılı bir tablo ortaya koydu. Türkiye olarak, pandemi dönemi ardından sağlam temellere dayanan ekonomik altyapımızla hızla atağa geçeceğimize inancımız tamdır. Her zaman belirttiğimiz gibi ülkemizin gücüne güveniyoruz. Esnafımızın, KOBİ’lerimizin, iş adamlarımızın gücüne, potansiyeline güveniyoruz. Birlik olduğumuzda ortaya çıkan başarılı projelerin, geleceğe yönelik yapabileceklerimizin de bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Ülkemiz bulunduğu coğrafi konum ve hayata geçirdiği stratejik projelerle önümüzdeki yıllarda yükselen grafiğini artırmaya devam edecektir."


Geri Dön