18 / 04 / 2024

Emlak Konut Bakırköy Şevketiye ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut Bakırköy Şevketiye ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturumu iptal edildi. 



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 2. oturumu dün yapılan İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi.  İhalenin 1. oturumu 4 Ekim 2017 Çarşamba günü  yapılmış ve ihaleye 7 firma katılmıştı. 


Emlak Konut GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapmış olduğu açıklamada ihalenin iptaliyle ilgili olarak "2. Oturumu 11.10.2017 tarihinde yapılan İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edilmiştir." denildi.


Toplam 68 bin 36 metrekare arsa, 53 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Emlak Konut Bakırköy Şevketiye arsa ihalesinin 1. oturumuna 7 firma katılmıştı. Ancak 1. oturumda kimin ne kadar teklif verdiği açıklanmadı. Bakırköy Şevketiye ihalesi için tıklayın

 

Bakırköy Şevketiye ihalesinin 1. oturumunda teklif verenler


1-) Günyüzü İnş. Taah. Ve Tic. A.Ş. & Zilal Tekstil Turz. İnş. Nak. Ve Dış Tic. San. Ltd. Şti. & Csr Gayrimenkul İç Ve Dış Tic. A.Ş. İş Ortaklığı
2-) Seha İnş. Müh. Mad. Turz. San. Ve Tic. A.Ş. & Fuzul Yapı İnş. Paz. A.Ş. İş Ortaklığı
3-)  Dağ Mimarlık Ve Mühendislik Yapı Gayr. Tic. San. A.Ş.
4-)  Mesa Mesken Sanayii A.Ş.
5-) Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. & İn-Ter Yapı İnş. Gayr. Tic. San. A.Ş. İş Ortaklığı
6-) Torkam İnşaat Ve Yatırım A.Ş. & Tk Invest Yapı A.Ş. İş Ortaklığı
7-) Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş.


 

Bizim Mahalle de iptal edilmişti

Mahalle konseptinde tasarlanan Bizim Mahalle projesi Küçükçekmece'de 1 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek.  2 oturum halinde ihaleye çıkarılan Küçükçekmece Bizim Mahalle projesinin 1. Etap ihalesi iptal edildi. 

 

Emlak Konut Bakırköy Şevketiye ihalesi iptal edildi!

 

Bizim Mahalle 1. Etap ihalesinin 1. oturmu 26 Eylül'de yapılmıştı. 6 firmanın katıldığı ihalede en yüksek teklifi Özak GYO - İnt-Er Yapı İnşaat İş Ortaklığı vermişti. Firma arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 85 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 425 milyon TL teklif sunmuştu. 

 

Bizim Mahalle 1. Etap ihalesinin 2. oturumu ise 3 Ekim'de yapılmıştı. 1. oturumda en yüksek teklifi veren Özak GYO-İnt-Er Yapı İnşaat İş Ortaklığı ihaleyi kazanacak gibi görünüyordu ancak 2. oturumda ihaleden çekildi.

 

2. oturumda ihaleye teklif veren 6 firmadan 4'ü çekildiğini açıklamış ve ihale Be-Ma İnşaat ile Dağ Mühendislik arasında geçmişti. Bu çekişmeyi en yüksek teklif veren Be-Ma İnşaat kazandı. Be-Ma İnşaat-Osmanbey Emlak-Bilal Pars Yapı İnşaat İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı toplam geliri olarak 1 milyar 785 milyon TL teklif verirken, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 464 milyon 100 bin TL teklif vermişti. 

 

3 Ekim'de en yüksek teklifi veren firmanın olarak Be-Ma İnşaat-Osmanbey Emlak-Bilal Pars Yapı İnşaat İş Ortaklığı olduğunu duyuran Emlak Konut, 5 Ekim'de ise ihalenin iptal edildiği açıkladı. 

 

Emlak Konut tarafından KAP'a yapılan açıklamada; "Söz konusu ihaleye katılan isteklilerin mali tekliflerinin İhaleye Esas Taşınmazların Şirketçe Tespit Edilen Asgari Bedelinin altında olması nedeniyle ihale iptal edilmiştir." denildi.  Bizim Mahalle 1. Etap ihalesi için tıklayın

 

 

Bizim Mahalle 2. Etap'ı Dağ Mühendislik yapacak


Bizim Mahalle 2. Etap ihalesinde ise iptal gibi bir durum söz konusu değil. 2 oturum haline yapılan ihaleyi en yüksek teklifi veren Dağ Mühendislik kazandı. Firma arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar TL teklif verirken, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 551 milyon TL teklif vermişti.  Bizim Mahalle 2. Etap ihalesi için tıklayın

 

 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön