19 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO, 17.8 milyar TL arsa geliri elde etti!

Emlak Konut GYO, 17.8 milyar TL arsa geliri elde etti!

Emlak Konut GYO, bu yıl 12 arsayı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı ve bu ihalelerden toplam 17.8 milyar TL satış geliri elde etti.



2015 yılı içerisinde 12 bin konut satışı ve 6,7 milyar TL satış geliri hedefleyen Emlak Konut GYO, eylül ayı sonu itibariyle 8 bin 106 bağımsız bölüm satışından yaklaşık 4,8 milyar TL satış geliri elde etti. Türkiye'de ana uzmanlığı konut üretimi olan en köklü işletmelerden biri olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Emlak Konut GYO), eylül ayı içerisinde satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı ise 1.087 adet oldu. Bu bağımsız bölümlerin KDV hariç peşin satış değeri ise toplam 642.716.283,88 TL olarak açıklandı. Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada "15 Aralık 2014'te, 2015 yılı hedefleri doğrultusunda, 3. çeyrek sonu itibarı ile toplamda 4,29 milyar TL değerinde 7.717 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleşeceği tahmin edilmiştir. Bu sonuçlar itibariyle Şirketimiz, 2015 yılı 3. çeyrek sonu için hedeflenen rakamın üzerinde satış gerçekleştirmiştir" denildi. 


YILSONU HEDEFİ 20 BİN KONUT 

Emlak Konut GYO, 2015 yılı içerisinde 12 arsayı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı. Bu ihalelerden toplam 17,8 milyar TL satış geliri ve 6,91 milyar TL şirket payı geliri elde edildi. Emlak Konut, 2015 yılında yaklaşık 20 bin konutun ihalesini gerçekleştirdi. Yılsonuna kadar 24 bin konutun ihale edilmesi planlanıyor. Emlak Konut'un ayrıca Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir de ihale çalışmaları ve Çorlu ve Gebze projeleri bulunuyor. 


İstanbul'da toplu taşıma imkanları önemli kriter 

Gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un farklı alanlarında ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla gelecek günlerde de hayata geçiriyor olacağız" diye konuştu. 


Akşam



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Emlak Konut, 12 arsayı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı ve bu ihalelerden toplam 17.8 milyar TL kazanç sağladı. 


Türkiye ekonomisinin lokomotiflerin olan inşaat sektörü atılımlarına devam ediyor. Sektörün en önemli temsilcileriden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yıl içerisinde 12 arsayı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı ve bu ihalelerden toplam 17.8 milyar TL satış toplam geliri elde etti. Son 12 yılda gerçekleştirdiği ihalelerden toplam 18.5 milyar TL'nin üzerinde şirket payı taahhüdü elde eden Emlak Konut GYO, bugüne kadar 115 bin üzerinde bağımsız bölümün ihalesini gerçekleştirdi. Şirket bu rakamlarla 3. çeyrekte hedeflediği gelirin üstüne çıktı. Gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki toplu taşıma planlarını, yakından takip etmeleri önerisinde bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. 


LOKASYON ÖNEMLİ 

İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda ve Anadolu'da gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde gelecek günlerde de hayata geçiriyor olacağız" ifadelerini kullandı. 


24 bin konut hedefi 

Emlak Konut, 2015 yılında yaklaşık 20 bin konutun iha leşini gerçekleştirdi. Y.lsonuna kadar 24 bin konutun ihale edilmesi planlanıyor. Emlak Konut'un ayrıca Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir'de ihale çalışmaları ve Çorlu ve Gebze projeleri bulunuyor. 


Güneş



Geri Dön