26 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Florya Evleri için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Florya Evleri için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi ihalesi'nin kazananı belli oldu. Yüklenici Mustafa Ekşi İnşaat ile imzalar atıldı. 



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'ni ihaleye çıkardı. İhaleye 5 firma teklif vermişti.

Toplam arsa alanı 68 bin 36 metrekare, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 53 bin metrekare olan Bakırköy Şevketiye arsasında inşa edilen projenin ihale süreci tamamlandı. 

İhalesi iptal edilmişti

Ticaret+konut alanı, özel eğitim tesisi alanı ve park alanından oluşan projede arsanın ihalesi geçen yıl yapılmış ve iptal edilmişti. İhaleye 7 firma teklif vermişti. Geçtiğimiz günlerde yeniden ihalesi yapılan arsa üzerinden proje için imzalar atıldı. 

315.8 milyon TL'lik imza

Atatürk Havalimanı'na yakın konumda yer alan Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi ihalesi için Yüklenici Mustafa Ekşi İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile 315 milyon 800 bin TL'ye sözleşme imzalandı. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri için imzalar atıldı!

Teklif veren firmalar

1 - Mustafa Ekşi İnş. Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti.
315.800.000,00 TL
2- Aydur İnş. Taah. Tic. Ve San. Tur. Taş. Hiz. Ltd. Şti. 
318.350.000,00 TL
3- Gürtaş Yapı Endüstri Ve Tic. A.Ş.
325.650.000,00 TL
4- Maksem Yapı Tic. A.Ş. 
331.144.000,00 TL
5- Yp İnşaat A.Ş. 
385.000.000,00 TL

Emlak Konut GYO Florya Evleri için imzalar atıldı!

Arsa bilgisi:
1-) Bakırköy Şevketiye A parselde ticaret+konut alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 46 bin metrekare, emsal değeri 1,00.
2-) Bakırköy Şevketiye B parselde özel eğitim tesisi alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 7 bin metrekare, emsal değeri ise 1,00.
3-) Bakırköy Şevketiye projesinde park alanının toplam arsa alanı 15 bin 0,36 metrekare. 

Plan notlarıyla ilgili bilgiler;
1-) Ticaret+konut alanlarında; KAKS 1,00 olup iş ver alışveriş merkezleri, ofis, büro, konut, rezidans, özel sosyal ve kültürel tesisler, restoran, otopark, spor, eğlence, dinlenme, kapalı havuz, balo-konferans-sergi salonları, sinema gibi alanlar yer alabilir. Ticaret+konut alanında KAKS'a esas toplam inşaat alanının yüzde 20'sine kadar ticaret yapılabilir.
2-) Özel Eğitim Tesisi alanında KAKS; 1,00 Yençok: 3 kat olup anaokulu, kreş, ilköğretim tesisleri yapılabilir.
3-) Planlama alanındaki fonksiyon alanlarında kot, her binanın köşe kotlarının aritmetik ortalamasından alınabileceği gibi fonksiyon alanının cephe aldığı yolun en düşük noktasından da kot alınabilir. Arazinin kot olarak en düşük seviyelerinde Yençok: 4 kat olarak en yüksek seviyelerde Yençok: 3 kat olarak şekilde kademeli uygulama yapılabilir. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti ile 29.09.2020 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 315.800.000,00 TL + KDV'dir.

Emlak Konut GYO Florya Evleri projesinin ihalesi!

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin ihalesine 5 teklif!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön