24 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO, Sarıyer Zekeriyaköy'deki arsasında yeni projesine başlıyor. Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy projesinin 3'üncü etabının yer teslimi yapıldı.



Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy projesinin 3. ihalesi tamamlandı. Yer teslimi yapılan projenin inşaatına başlanıyor.

Yer teslimi yapıldı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) güvencesiyle Sarıyer Zekeriyaköy'de hayata geçirilmesi planlanan İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 3. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'nin yer teslimi yapıldı. 

299.2 milyon TL'lik sözleşme

Emlak Konut tarafından ihale edilen KÖY Zekeriyaköy projesinin sözleşmesi, Özbek İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile 30 Eylül 2020 tarihinde imzalandı. İşin sözleşme bedeli ise 299 milyon 253 bin TL olarak belirlendi. Toplam geliri 239.9 milyon TL'ye artırıldı. 

3 etapta bin 167 konut

Konut, dükkan ve yeşil alanlardan oluşan Emlak Konut KÖY Zekeriyaköy projesi  467 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan proje, dünyaca tanınmış ve pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlandı. 3 etapta yaklaşık bin 167 konuttan oluşan projede 1+1'den 6+1'e kadar çeşitli tip ve büyüklüklerde daire seçenekleri sunuluyor.

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap projesi başlıyor!

Konut Alanları arsa bilgisi:
- Bu alanlarda yapılaşma değeri KAKS: 0,30 Hmaks: 6,50 m'dir. Mimari avan projeye göre uygulama yapılacaktır. Emsal net parsel alanı üzerinden hesaplanacaktır

Ticaret + Konut Alanları arsa bilgisi:
- Bu alanlarda yapılaşma değeri KAKS: 0,80 Hmaks: 9,50 m'dir. Mimari avan projeye göre uygulama yapılacaktır. İnşaat alanı net parsel alanı üzerinden hesaplanacaktır. Bu alanlarda konut, ticaret, alış-veriş merkezi, yönetim merkezi, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, vb. sosyal kültürel tesis alanları, büro, iş hanı, lokanta, gazino, çarşı, çok katlı mağazalar, bankalar, oteller, özel hastane, özel eğitim alanları, katlı otopark yapılabilir. Bu alanda yapılacak binalarda zemin ve bodrum katlarda konut kullanımı yer alamaz.

- Ticaret+Konut parsellerinde tasarı, enerji verimliliği ve çevre uyumluluk yönünden ulusal veya uluslararası değerlendirme kuruluşlarından en az bir ''yeşil bina'' veya ''sürdürülebilir tasarım'' sertifikası alınacaktır. 

Plan notlarıyla ilgili bilgiler;
1. 3. derece doğal sit alanında bulunan Zekeriyaköy Toplu Konut Alanına ilişkin 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı; plan raporu, plan paftaları, plan notları ile bir bütündür.

2. Planlama alanı içerisinde yapılacak bütün yapılarda plan, fen, sağlık, güvenli yapılaşma estetik ve çevre şartları ile ilgili mevzuat hükümlerine uyulacaktır.

3. Tüm fonksiyon alanlarında binaların giriş kotları aşağıdaki kriterler doğrultusunda belirlenecektir. Yoldan cephe alan binalar yoldan kotlandırılıcak, geri kalan binalar tabi zeminin korunmasına özen gösterecek şekilde tesviye edilecek zemin üzerinden kot alacaklardır.

4. Bodrum katlarda pencere serbest olup derinliği 1,20 metreyi, cephesi bina cephesinin 1/3'ünü geçmeyen kuranglezler yapılabilir. Bodrum katlardan yan ve arka cepheye çıkış yapılabilir.

5. Plan bütününde yapılacak olan binalarda blok şekli, boyları, boyutları, çekme mesafeleri ve bloklar arası mesafeler ve binaya ait taban alanı kullanımı serbesttir. Tüm alanlardaki yapılar ayrık, ikiz, blok, sıra ev ve teras ev şeklinde yapılabilir. Bu yapı nizamları aynı, ada içerisinde ayrı ayrı ve birlikte kullanılabilir. Bu hususlar vaziyet planı ile belirlenir.

6. Plan bütününde geleneksel mimari uygulamalarına imkân tanınması amacıyla saçak genişlikleri 1,5 m'ye kadar uzatılabilir. Ancak saçak boyunun uzatıldığı durumlarda parapet yapılamaz.

7. Plan bütününde birden fazla bodrum kat yapılabilir. Eğimden dolayı açığa çıkacak bir bodrum kat emsale dâhil olmayıp iskan edilebilir.

8. Yüksekliği 5 m'yi geçmeyen % 45'e kadar eğimli çatılar ve/veya teras çatı, yeşil çatı yapılabilir. Çatı arasında kalan hacimler bağımsız bölüm olarak kullanılmamak kaydı ile yapılacak çatı arası piyesi emsale dâhil değildir.

9. Planlama alanında uygun noktalarda ilgili kuruluşların uygun görüşü alınmak ve heliport alanı yönetmeliğine uymak şartı ile helikopter iniş-kalkış pisti (heliport alanı ve yükseltilmiş heliport alanı) yapılabilir.

10. Avrupa yakası mikro bölgeleme projesinde belirtilen husulara uyulması zorunludur. Parsel bazında zemin etüdü raporu onaylanmadan uygulamaya geçilemez.

11. 5378 sayılı ''özürlüler ve bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun'' ve bu kanun kapsamında, planlama alanında yer alacak kentsel, sosyal, teknik altyapı alanlarında ve yapılarda, türk standartarı enstitüsünün ilgili standarına uyulacaktır.

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz projelerinden "İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 3. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi" yer teslimi, yüklenici "Özbek İnş. Tur. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti." ne 09.10.2020 Cuma günü yapılmıştır.

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy projesi için 299.2 milyon TL'lik sözleşme!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön