27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL'lik teklif!

Emlak Konut GYO'nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL'lik teklif!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Fikirtepe'deki son ihale 1.5 milyar TL' başlıklı yazısı...



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşümü kaleme aldığı 'Fikirtepe'deki son ihale 1.5 milyar TL' başlıklı yazısına şu ifadeleri kullanarak başladı:

"İstanbul Fikirtepe'de kentsel dönüşüm meselesi uzun süredir kangrene dönmüş, hak sahiplerini mağdur ediyordu. Yarım kalan kalan projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devralmıştı."

Son aylarda yeni hazırlanan imar planı kapsamında ardrarda ihalelerin yapıldığını dile getiren Toker, toplam 22 etap yapılacağını ve ihalelerin devam ettiğini ifade etti. 

Emlak Konut GYO nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL lik teklif!

Yüzde 50 paylaşıma dayalı olacağı açıkanan ihalaler kapsamında, geçtiğimiz hafta bir tane daha yapıldığını belirten Çiğdem Toker, ihalenin duyurusunun yapılmadığını aktardı. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin yaptığı ihaleyle ilgili edindiği bilgileri paylaşacağını kaydeden Toker, şunları yazdı:

"İhalenin yaklaşık değeri 1 milyar 664 milyon 148 bin 500 TL.

Dört firma katılmış: Mustafa Ekşi İnşaat, MFA İnşaat+Konuklu İnşaat Ortaklığı, Pekerler İnşaat+MMB ortaklığı ve Güryapı İnşaat.

En uygun teklif 1 milyar 533,5 milyon TL teklifle Mustafa Ekşi İnşaat'tan gelmiş."

Emlak Konut GYO nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL lik teklif!

Kadıköy ilçesinde yer alan Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm için Emlak Konut GYO'nun bir kirapçık hazırlandığını dile getiren Toker, "Hak kaybının olmayacağı ve evi tahliye edilenlere 48 ay kira yardımı yapılacağı belirtilmişti" dedi. 

Toker, eğer fiyat farkı kararnamesiyle tutarlar değişmezse bu ölçekteki bir ihalenin imzalanması durumunda devletin kasasına 750 milyon TL gireceğini aktardı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Fikirtepe'de son durum!


Geri Dön