25 / 04 / 2024

Emlak Konut İstinye arazisine yapılacak binalar 3 katı geçmeyecek!

Emlak Konut İstinye arazisine yapılacak binalar 3 katı geçmeyecek!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen İstinye arazisi ile ilgili konuştu..



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen İstinye arazisi ile ilgili konuştu. Murat Kurum, Tahincioğlu -Nida ortaklığının kazandığı ihaleye konu olan İstinye arazisine yapılacak projenin yeşil alanları bol bir proje olacağını söyledi. Ayrıca projenin imar planları gereği zeminle beraber en fazla 3 katlı olacağını belirtti. 


DENETİM EMLAK KONUT'UN 

Bölgeye değer katacak bir proje yapılmasını istediklerini ifade eden Kurum, "Nişantaşı Akaretler'deki yapıya benzer bir yapı olacak. Belli imar koşullarına göre bir proje yöneteceğiz" bilgisini verdi. Yüklenici firmanın tüm faaliyetlerinin Emlak Konut denetiminde olacağına da dikkat çeken Kurum, İstinye projesinin çevreye duyarlılığıyla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını vurguladı. Kurum, sözleşmenin yüzde 10 peşinatını sözleşmenin imzalanmasıyla firmadan alacaklarını belirterek, "Yaklaşık 45-50 gün sonra peşinatı alacağız" dedi. İhaleyi alan firmanın Emlak Konut'a minimum 1 milyar 876 milyon lira ödeyeceğini de sözlerine ekledi. 


4 SENEYİ KAPSIYOR

Kurum sözlerine şöyle devam etti, "Proje 4 seneyi kapsayan bir süreci kapsıyor. Artan gelir olursa firma ondan da yüzde 51.1 ödeyecek. Bu oran kamunun geliri için güzel bir oran. Bütün gelir satışa çıktıktan sonra Emlak Konut kasasında toplanıyor, yükleniciye de yapmış olduğu iş karşılığında oranı belli küçük ödemeler verebiliyoruz" dedi. 


Posta


Geri Dön