20 / 04 / 2024

Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik!

Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik!

Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmeliğin amaçları ve uygulaması ile ilgili bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik!

Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik; amaç-kapsam, dayanak, uygulanacak esaslar, yürürlükten kaldırılan yönetmelik ve yürürlük ile yürütme bölümlerinden meydana geliyor.


*Amaç ve kapsam

MADDE 1 – Bu Yönetmeliğin amacı; 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun 2 nci maddesine göre tespit ve ilan olunan deprem bölgelerinde yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek resmi ve özel tüm binaların ve bina türü yapıların tamamının veya bölümlerinin depreme dayanıklı tasarımı ve yapımı ile mevcut binaların deprem öncesi veya sonrasında performanslarının değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi için gerekli kuralları ve minimum koşulları belirlemektir.


*Dayanak

MADDE 2 – Bu Yönetmelik, 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


*Uygulanacak esaslar

MADDE 3 – Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında bu Yönetmeliğin ekinde yer alan esaslar uygulanır.


*Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 4 – 6/3/2006 tarihli ve 26100 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.


*Yürürlük

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


*Yürütme

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bayındırlık ve İskan Bakanı yürütür.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön