26 / 04 / 2024

Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi ertelendi!

Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi ertelendi!

Emlak Konut projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi ertelendi. İşte iptal gerekçesi...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinden olan ve 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 14:30'da 1. oturumu yapılması planlanan  Ankara  Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihalesi ileri bir tarihe ertelendi.  

İhale neden ertelendi?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açmıştı. Danıştay 10. Dairesi, davayla ilgili ilk incelemelerini yaptı ve Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut'a devrini düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.

17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı şu şekilde; "Yenişehir ve Namık Kemal mahallelerinde bulunan mülkiyeti Hazine'ye ait 14 taşınmazın Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. ile gayrimenkul satış vaadi ve arsa payı karşılığında hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi yapılmak suretiyle değerlendirilmesi, 4706 sayılı Kanun'un 7. maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmıştır."

Emlak Konut da, Kamuyu Aydınlatma Platformu'da (KAP) dün akşam açıklama yaptı. Emlak Konut açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Şirketimiz projelerinden olan ve 26.04.2018 Perşembe günü saat 14:30'da 1.Oturumu yapılması planlanan Ankara Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin i halesi, hukuki süreç tamamlanana kadar ileri bir tarihe ötelenmiştir."

Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi ertelendi!

Proje 20 Mart'ta tanıtılmıştı

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesini 20 Mart 2018 tarihinde Ankara'da tanıtmıştı. Tanıtım toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen katılmıştı.

Emlak Konut Saraçoğu projesi ile ilgili toplantıda "Saraçoğlu'nun aslına uygun olarak yenileneceğinin" altı özellikle çizilmişti.

15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı ve İçişleri Bakanlığı'na yakın  mesafede yer alan Emlak Konut Saraçoğlu projesinin toplam mülkiyet alanı 100 bin 1578 metrekare, konut alanı 87 bin 4 metrekare, park alanı ise 13 bin 153 metrekare büyüklüğe sahip. 

Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi ertelendi!

Arsa bilgisi:
1- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi A ada/parsel konut alanı olacak. 
2- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi B ada/parsel ticaret+turizm+konut alanı olacak.
3- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi C ada/parsel konut alanı olacak.
4- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi D ada/parsel ticaret alanı olacak.
5- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi D ada/parsel ticaret alanı olacak.
6- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi'nde 13 bin 153 metrekare park alanı olacak.

Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi ertelendi!

Plan notlarıyla ilgili bilgiler
- 2863 sayılı Kültür Varlılarını Koruma Kanunu'na uyulacaktır.
- İlgili kültür carlıklarını koruma bölge kurulu kararı alınmadan uygulamaya geçilmez.
- Planlama alanı içerisinde yer alan tescili tabiat varlıklarının korunma alanında yapılacak her türlü iş ve işlemler ile ilgili tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonu görüşü doğrultusunda uygulama yapılacaktır.

 

7 soruda ertelenen Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi!
 


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön