25 / 04 / 2024

Emlak Konut Saraçoğlu projesinde son durum ne?

Emlak Konut Saraçoğlu projesinde son durum ne?

Cer İstanbul projesinin tanıtım toplantısında konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Saraçoğlu projesiyle ilgili açıklamalar yaptı.



 

Yedikule'de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin tanıtım toplantısında konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Cer İstanbul projesi ile  Ankara  Saraçoğlu projesinin benzerliklerine dikkat çekti. 

Saraçoğlu projesindeki son durum ile ilgili açıklamalar yapan Kurum, “Şu an için hukuki süreç devam ediyor. Karara itiraz ettik. Henüz kesinleşen bir durum söz konusu değil. Oradaki binaların yenilenmesi gerekiyor. Bakacağız, biz hukukun verdiği karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Henüz kesinleşen bir şey yok. Karar kesinleştiğinde biz de ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız.” dedi.

Emlak Konut Saraçoğlu projesinde son durum ne?


Neler olmuştu?
Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açmıştı. 

Davayla ilgili ilk incelemelerini gerçekleştiren Danıştay 10. Dairesi, Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye devrini düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.


17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı, "Yenişehir ve Namık Kemal mahallelerinde bulunan mülkiyeti Hazine'ye ait 14 taşınmazın Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. ile gayrimenkul satış vaadi ve arsa payı karşılığında hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi yapılmak suretiyle değerlendirilmesi, 4706 sayılı Kanun'un 7. maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmıştır." hükmünü içeriyordu. 

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön