26 / 04 / 2024

Emlak Konut seçimlere kadar 5-6 ihale gerçekleştirecek!

Emlak Konut seçimlere kadar 5-6 ihale gerçekleştirecek!

Emlak Konut GYO seçime kadar İstanbul, Ankara ve Konya gibi illerde gerçekleştireceği arsa ihalelerinde yaklaşık 10 milyar lira satış geliri hedefliyor. Bu ihalelerden Emlak Konut GYO’nun kasasına yaklaşık 3 milyar lira girecek..



İstinye arsasını 3.6 milyar TL, Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsasını 1 milyar 32 milyon toplam satış geliri ile ihale eden Emlak Konut GYO, seçimlere kadar yapcağı 5-6 ihaleyle birlikte yaklaşık 10 milyar lira satış geliri olan ihalelere imza atmış olacak. Bu ihalelerden Emlak Konut GYO'nun kasasına ise 3-3,5 milyar lira girmesi öngörülüyor.


10 milyalık proje hedefi

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bu yıl seçim öncesi düzenleyecekleri ihalelerden 10-12 milyar liralık toplam satış geliri hedeflediklerini söyledi. Şu ana kadar İstinye'nin 3.6 milyar lira, Kayabaşı 5. etabın 1 milyar lira gelir hedefiyle ihale edildiğini söyleyen Kurum, şöyle konuştu: "Seçime kadar 5-6 ihale daha yapacağız. 10 milyara yakın bir satış toplam geliri olacak. Bizim payımız da 3-3.5 milyar lira olur diye düşünüyoruz. Bu da demek oluyorki, piyasaya, sektöre 10 milyar liraya yakın bir para dönecek. Bu para 250 sektöre dönecek, istihdam sağlayacak."


Ankara'da iki arsa satışa çıkıyor

Emlak Konut'un satışa çıkartacağı arsalar hakkında bilgi veren Murat Kurum, dün ilk oturumu gerçekleştirilen Başakşehir Kayaşehir 6'ncı etap arsasının yanı sıra Başakşehir sınırları içinde Hoşdere'de arsa için de ihaleye çıkacaklarını söyledi. Kurum, "Kağıthane Huzur Mahallesi Seyrantepe'de kentsel dönüşüm kapsamında bir ihale gerçekleştireceğiz. Burada gecekondu sahiplerine de konut yapacağız. Ankara'da Yenimahalle ve Mühye'de iki ihaleye çıkacağız. Mühye'de de proje kapsamında 450 gecekondu hak sahibine konut yapacağız. Toplamda da 3 bin, 3 bin 500 konut yapacağız. Konya'da ise Anadolu'ya açılım kapsamında bir ihaleye çıkıyoruz" dedi.


Anadolu'ya açılıyor

Anadolu'ya açılım da devam edeceğine işaret eden Kurum, "Hazırlık aşamasında olan Niğde, Nevşehir, Denizli, Eskişehir, Bursa ihalelerimiz var. Buralarda arsalarımızı aldık, hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bunların dışında İstanbul içinde, Maltepe, Üsküdar, Altunuzade'de ki arsalarımızı da bu yılın ikinci yarısında ihaleye çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Ispartakule'de alt orta gelire proje

Murat Kurum, Ispartakule'de de yeni bir projeye başlayacaklarını, bu projenin orta ve alt gelir grubuna hitap edeceğini açıkladı. Kurum, "Ispartakule'deki son arsamızda 2 bin - 2 bin 500 konutluk bir proje yapacağız. Herkesin ulaşacabileceği, ödeyebileceği şartlarda satışa çıkacağız. Ispartakule projemiz bu yılın ikinci yarında satışa sunulacak" dedi.


Posta


Geri Dön