24 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO iki ayda 7 dev ihale gerçekleştirdi!

Emlak Konut GYO iki ayda 7 dev ihale gerçekleştirdi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Haziran ve Temmuz ayı içerisinde 7 ihale gerçekleştirdi, ihalelerden 10 milyar TL'lik satış geliri bekleniyor.




Gayrimenkul sektörünün en köklü kuruluşlarından olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Haziran ve Temmuz ayları içerisinde 7 ihale gerçekleştirdi. Riva, Tuzla,  İzmir  Alsancak (2 Etap),  Şile, Zeytinburnu ve Antalya Muratpaşa’da 7 proje için gerçekleştirilen ihalelerden 10 milyar TL'lik satış geliri bekleniyor. 



Galatasaray’ın Riva arsasına 3,1 milyar TL

Emlak Konut GYO ile Galatasaray SK arasında 29 Haziran 2016’da imzalanan protokol kapsamında, Galatasaray'ın Riva’daki 1 milyon 76 bin 20 metrekare alana sahip arsası için gerçekleştirilen ihalenin kazananı 3 milyar 100 milyon TL teklif ile Fema İnş. Tic. A.Ş.- Klv İnş. A.Ş. İş Ortaklığı olmuştu.


Toplamda 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan Riva arazisinde ayrıca 206 bin 497 metrekarelik bir de özel orman alanı da yer alıyor. 


Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!



Zeytinburnu Beştelsiz'e 1 milyar 730 milyon TL

İstanbul Zeytinburnu Beştelsiz bölgesinde 96 bin 968 metrekare büyüklükteki arsa için Emlak Konut GYO Haziran ayında ihaleye çıkmıştı. İhalenin kazananı 1 milyar 730 milyon TL'lik teklif ile  Güney Gayr. Yat. San. Ve Tic. A.Ş. & Baş Yapı İnş. Taah. Ve Tur. San Dış Tic. Ltd. Şti. & Esta İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. & Elit Vizyon Yapı İnş. Taah. Teks. San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı Torkam İnş. Ve Yatırım A.Ş olmuştu.


İhaleyi kazanan şirket arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 1 milyar 730 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 37, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 640 milyon 100 milyon TL taahhüt etmişti.


Emlak Konut Zeytinburnu Beştelsiz arsasına 640.1 milyon TL teklif!



Tuzla’ya 185 milyon TL

Emlak Konut GYO’nun İstanbul’un yükselen değerlerinden olan Tuzla-İçmeler’de 10 bin 998 metrekare arsayı ihaleye çıkardı. İhalenin kazananı Dağ Mimarlık Ve Mühendislik Yapı Gayrimenkul Tic. San. A.Ş oldu. 


Şirket; arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 185 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 29,15, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 53 milyon 927 bin 500 TL taahhüt etti.


Emlak Konut Tuzla İçmeler ihalesini Dağ Mimarlık kazandı!


 

Şile Çavuş için 68,5 milyon TL

Emlak Konut GYO’nun Şile-Çavuş’daki 17 bin 933 metrekare alana sahip arsa ihalesini kazanan İdealist İnşaat Tic. Ltd. Şti. & İdealist Gyo A.Ş. İş Ortaklığı oldu.


Şirket; arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 83 milyon 500 bin TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 18, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 15 milyon 70 bin  TL taahhüt etti.

 

Emlak Konut Şile Çavuş ihalesini İdealist GYO kazandı!


İdealist GYO Emlak Konut Şile Çavuş arsa ihalesi teklifini güncelledi!





Alsancak arsasına 3,9 milyar TL


Emlak Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında 1 Aralık 2016’da imzalanan protokol ile İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgedeki arsa iki etap halinde ihaleye çıktı. Bu iki ihale sonucunda arsa satışı karşılığında satış toplam gelir 3,9 milyar TL taahhüt edilirken Emlak Konut’un arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1,3 milyar TL oldu. İhalede ipi Teknik Yapı Teknik Yapılar San. Ve Tic. A.Ş. & Teknik Yapılar İnş. Üretim. Tic. A.Ş. İş Ortaklığı göğüsledi.


Teknik Yapı Teknik Yapılar San. Ve Tic. A.Ş. & Teknik Yapılar İnş. Üretim. Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ; arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 1 milyar 672 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 35, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 585 milyon 200 bin TL taahhüt etti.


Emlak Konut Konak 1. Etap ihalesini Teknik Yapı kazandı!

 

İzmir Konak 2.Etap ihalesinin kazananı Pekintaş Yapı San. Ve Tic. Ltd. Şti. & Burakcan İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı oldu. Projenin 78 bin 500 metrekarelik alanını kapsayan ihaleye 9 firma katıldı. Pekintaş Yapı San. Ve Tic. Ltd. Şti. & Burakcan İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı; arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 2 milyar 200 milyon TL arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak yüzde 33, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 726 milyon TL taahhüt etti.


Emlak Konut Konak 2. Etap'ı Pekintaş Yapı-Burakcan İnşaat kazandı!


Antalya Muratpaşa için 1,06 milyar TL


Emlak Konut GYO’nun Antalya Muratpaşa’daki 60 bin 000 metrekare alana sahip arsa ihalesini kazanan Mesa Mesken Sanayi A.Ş. oldu. 


Şirket; arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 1,06 milyar TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak  yüzde 28,5, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 302 milyon 100 bin TL taahhüt etti.


Emlak Konut Antalya Muratpaşa ihalesini Mesa Mesken kazandı!



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön