25 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan 1stanbul işçileri açıklaması!

Emlak Konut'tan 1stanbul işçileri açıklaması!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut'un 1stanbul projesi için yüklenici taşeron firmaya borcu yok.



Emlak Konut GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


Doğu-Prekast-Üstünler-Tuna GYO İş Ortaklığı altında yapımı tamamlanan "İstanbul Avcılar Ispartakule 3.Bölge Arsa Satışı Gelir Paylaşımı İşi"nde; 520 Ada 2 Parsel ve 521 Ada 1 Parselde Geçici Kabulü işlemleri tamamlanmış olup bağımsız bölümlerin teslimleri ile birlikte yaşam başlamıştır.


Söz konusu Proje "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" usulü ile ihale edilmiş olup Şirketimizin, Yüklenicinin taşeron firmalara olan borçları ile ilgili herhangi bir yasal sorumluluğu bulunmamaktadır.


Adı geçen Projede taşeron firma işçisi olarak çalışan ve işçi alacaklarını alamadıklarını iddia eden ve alacaklı olduklarını yüklenici ve taşeron firma yetkililerinin imzası ile ispat eden işçilere Şirketimizin yasal sorumluluğu çerçevesinde son 3 aylık işçi alacakları ödenmiş ve Şirketimizin yasal sorumluluğunu yerine getirdiğine dair işçilerden ibranameler alınmıştır. Söz konusu Projede çalışan ve yukarıda çerçevesi çizilen kapsamda işçi alacağı olduğu halde bu alacağını alamayan işçiler var ise gerekli evrakları hazırlamaları durumunda bu kişilere de aynı çerçevede ödeme yapılabilecektir. Bunun dışında, hiçbir şekilde işçi alacağı olarak değerlendirilemeyecek ve taşeron firmaların yüklenici ile olan ticari ilişkileri neticesinde ortaya çıkan her türlü alacak talebinin Şirketimiz tarafından karşılanması veya ödenmesi  yasal olarak söz konusu değildir. 


Geri Dön