19 / 04 / 2024

Emlak Konut’un konut seferberliğinde detaylar netleşiyor!

Emlak Konut’un konut seferberliğinde detaylar netleşiyor!

Emlak Konut’un, ‘konut seferberliği’nde detaylar netleşti. Faizi indirip, vadeyi uzatan kampanyaya 15 bin birim dahil edildi. 1 Ağustos’ta başlayacak kampanyada Maslak 1453, Avrupa Konutları, Evora, İstMarina gibi projelere de yer veriliyor.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hem ekonomiyi hem de gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek için hazırladığı ‘konut seferberliği’nde sona gelindi. Piyasa koşullarının altında faiz oranları ve uzun vadenin sunulacağı kampanyada Emlak Konut GYO güvencesiyle hasılat paylaşımı gerçekleştirilen yaklaşık 30 proje yer alacak. Büyük çoğunluğu İstanbul’da yer alan 15 bin bağımsız birimi kapsayacak kampanya 1 Ağustos’ta başlayacak ve 1 ay boyunca devam edecek.


Emlak Konut'un kampanyasına hangi şirketler katılacak?



Satışa çıkmayan da var


Kampanyaya, Ağaoğlu’nun Maslak 1453, Artaş’ın Avrupa Konutları Başakşehir, Teknik Yapı’nın Evora İstanbul ve Denizli, Dap Yapı’nın İstMarina gibi bir süredir satışta olan projelerinin yanı sıra henüz lansmana çıkmayan projelerin de katılacağı öğrenildi. Bunların arasında Tahincioğlu’nun Nidapark Kayabaşı ve Torkam’ın Konya’daki Temaşehir projesi  bulunacak.


Emlak Konut’un konut seferberliğinde detaylar netleşiyor!


Telefonlar susmuyor


Kampanyanın duyulmasından itibaren tüketicilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ev almak isteyenler, kampanyaya ilişkin detayları soruyor. Bu kampanya sayesinde sektörde ciddi bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz. Yüklenici firmalarımız ile halen görüşmelerimiz sürüyor. Hangi projelerin kampanyaya katılacağını netleştiriyoruz. Cuma günü tüm detayları kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.


Emlak Konut, bu seferberlik ile konut piyasasının canlanmasını hedefliyor. Şirket, inşaatlarda işlerin normal seyrinde devam etmemesi için yüklenicilerine ‘işçi çıkarmayın’ talimatı vermişti.


Yüklenici olmayan da katılmak istiyor


KONUT sektörü, kampanyadan oldukça memnun. Hem yaz dönemi nedeniyle satışların çok düşük seviyede olması hem de darbe girişimi sonrasında tüketicinin bekle-gör pozisyonuna geçmesi, konut sektörünü endişelendiriyordu. Ancak bu konut seferberliği sayesinde satışların oldukça ivme kazanması bekleniyor. Hatta Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı proje gerçekleştirmese de bu kampanyaya katılmak isteyen müteahhitler var. Ancak Emlak Konut şu an için bu isteği karşılamıyor.


Emlak Konut'un hangi projelerinde satışlar devam ediyor?


HANGI PROJELER VAR?


1-) AĞAOĞLU MASLAK 1453


2-) AVRUPARK


3-) AVRUPA KONUTLARI BAŞAKŞEHİR


4-) BATIŞEHİR


5-) BAHÇEKENT FLORA


6-) BAHÇETEPE İSTANBUL


7-) BULVAR İSTANBUL


8-) EVORA DENİZLİ


9-) EVORA İSTANBUL


10-) EVVEL İSTANBUL


11-) GÖL PANAROMA EVLERİ


12-) İSTMARİNA


13-) KARAT 34


14-) KÖY


15-) PARK MAVERA


16-) TUAL ADALAR


17-) TUAL BAHÇEKENT


18-) TEMAŞEHİR KONYA


19-) NİDAPARK KAYAŞEHİR


**Projelerin tam listesi Cuma günü açıklanacak.


Faiz yükü azalıyor


Kampanya kapsamında satılacak konutların faizinin aylık yüzde 0.70, vadenin 10 yıl olacağı ifade ediliyor. Bankaların uyguladığı faiz oranlarının yüzde 1.1 seviyesinde olduğu düşünüldüğünde, bu indirim tüketiciyi büyük bir faiz yükünden kurtaracak. Öte yandan Emlak Konut GYO projelerinden konut satın alanların borçlarına yönelik bir düzenleme de yapılacak.



Vatan


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Gayrimenkul sektörünün sekteye uğramaması için Emlak Konut’un yarın açıklayacağı kampanyada, aylık yüzde 0.7 faiz ve 10 yıl vadenin yanı sıra peşinatın da yüzde 20 olduğu öğrenildi


Önceki hafta yaşanan darbe girişiminin ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak için harekete geçen Emlak Konut GYO’nun eylem planının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Emlak Konut’un planına göre, tüm konut projelerinin Emlak Konut bünyesinde kurulacak olan çatı şirkette toplanacağı ve bu şirketten satılan konutun kredi faizinin aylık yüzde 0.7, vadesinin ise 10 yıl olacağını dün Türkiye Habertürk’ten okumuştu. Yarın açıklanacak olan planda satılacak evler için peşinatın ise yüzde 25 değil, yüzde 20 olacağı öğrenildi. Bilindiği gibi BDDK kurallarına göre konut kredisi almak için, vatandaşın cebinde toplam tutarın en az yüzde 25’inin peşin bulunması gerekiyor. Emlak Konut’un yarın açıklayacağı projede peşinat tutarının yüzde 20 istenecek olması, 250 bin TL’lik bir konutun 62 bin 500 TL yerine 50 bin TL peşinat ile alınabilmesi demek.


Bilindiği gibi, halen piyasada en ucuz kredi faizi aylık yüzde 1.12 düzeyinde bulunuyor. Emlak Konut’un projesi ile örneğin 100 bin liralık bir kredinin aylık taksidi 1.519 lira yerine 1.234 lira olacak. Vatandaşlar ayda 285 lira 10 yıl boyunca da 34 bin 158 lira daha az faiz ödeyecek. Eğer bu finansal plan olmaz ise faiz oranının enflasyona endeksleneceği bir formül üzerinde çalışılıyor. Öte yandan Bloomberg HT’ye konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Kimsenin aklının ucundan geçirmediği, kimsenin konuşmadığı faiz oranlarını vatandaşa sunacağız. Sadece sabit vade farkıyla değil, TÜFE’ye endeksli de satış yapmayı düşünüyoruz” dedi. Projenin detaylarının yarın açıklanacağını belirten Kurum, kampanyanın finansmanın kendi güçleriyle yapılabileceğini belirtti.


YÜZDE 80’İ İSTANBUL’DA 15 BİN ADET DAİRE İÇİN

Emlak Konut’un üzerinde görüşmeler yürüttüğü kampanya ile yüzde 80’i İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde yapılmakta olan 30 hasılat paylaşımlı projesinde tarihinde görülmemiş kolaylıklar sağlanacak. 15 bin bağımsız bölüm için düzenlenecek kampanya kapsamında tüketicilere, mevcut hiçbir bankanın veremeyeceği düşük faiz oranları, vadeler ve peşinat kolaylığı sunulacak.


Habertürk


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Emlak Konut konut satışlarını canlandırmak için 1 ay sürecek bir kampanyaya hazırlanıyor. Geçmişe dönük borcu olan vatandaşın yüzde 20 indirimle borcunu kapatmaya hazırlanan şirket, satışı devam eden projelerde TÜFE oranını yüzde 5’e sabitleyecek. 30 projede geçerli olacak kampanyada yüzde 30 peşin kalan miktar 120 ay taksitlendirilecek

Emlak Konut GYO'nun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) terörist askerleri tarafından yapılan hain kalkışmanın ekonomiye etkisini ortadan kaldırmak ve konut satışlarını canlandırmak için hazırladığı eylem planının detayları netleşti. Edinilen bilgilere göre, daha önce Emlak Konut'a ait projelerden ev sahibi olan vatandaşın geçmişe dönük ödemelerinde indirim yapılacak. Şirket, tarihinde ilk defa satışı devam eden 8 projesinde indirim oranını ilk etapta yüzde 20 olarak belirledi.


TÜFE YÜZDE 5'E SABİTLENDİ

Bir diğer detay ise, orta ve orta üstü gelirlilere yönelik inşa edilecek konut projelerinde TÜFE oranına göre taksitlendirme yapılacak. Ayrıca TÜFE oranı da yüzde 5 ile sınırlandırılacak. 1 Ağustos'ta başlayıp, 31 Ağustos'ta bitecek kampanya kapsamında konut bedelinin yüzde 30'u peşin alınacak. Geri kalan yüzde 70'lik meblağ ise kredilendirilecek.


30 PROJEDE UYGULANACAK

Emlak Konut GYO'nun 15 bin bağımsız bölümü, Türkiye'de faaliyet gösteren hiçbir bankanın veremeyeceği faiz oranları ve vadelerle tüketicilere sunulacak. Faiz oranlarının yüzde 0.7'ye çekilmesi vadelerin de 10 yıla uzatılması vatandaşa daha düşük taksitlerle ödeme imkânı sağlanacak. Söz konusu kampanya, 30 hasılat paylaşımlı proje kapsamında yapılacak.


MİLLETE EN GÜZEL TEŞEKKÜR

Tarihte görülmemiş bir kampanyaya imza attıklarını kaydeden Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, "Kahramanlık destanını yazan bu millete en güzel teşekkür böyle edilir. Bugün birlik olma zamanı. Bugün fedakarlık yapma zamanı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdğan, 'Faizleri indirin' dedi. Biz de yıllık yüzde 8.4'e indirdik" diye konuştu.


 EYG YKB Ömer Faruk Çelik TÜFE oranlı kampanyaları sadece  TOKİ  ve Emlak Konut projeleri uygulayabiliyordu. Bundan sonra orta ve üstü gelir grubu da bu kampanyayla birlikte TÜFE oranıyla ev sahibi olacak. Emlak Konut bunun önünü açtı. Bu kampanyanın sektöre büyük moral vereceğini düşünüyorum. Konut alıcısını da hareketlendirir. Bu hareket, aynı zamanda diğer projelere de yansır.


 DAP YKB Ziya Yılmaz Biz de Kartal'daki İstmarina projemizde kalan 150 dairemizle kampanyaya dahil olacağız. Emlak Konut GYO'nun başlattığı bu kampanyadaki amaç, inşaat sektörünü hareketlendirmek. Son birkaç gündür satış ofislerimiz canlanmaya başladı. Kartal'da yeni inşaatına başladığımız Teras Kule projemizden iki tane daire sattık. Milletçe büyük bir badire atlattık. Bundan sonra bu ülke için elimizden geleni yapmaya hazırız." 


 Artaş İnşaat YKB Süleyman Çetinsaya Emlak Konut'un başlattığı kampanyaya Avrupa Konutları Başakşehir projemizle katılacağız. 941 konuttan oluşan projedeki yüzde 20'lik konut bu kampanyaya dahil olacak. İnşaat sektörünün kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.


KONUTLARIN YÜZDE 20'Sİ DAHİL OLACAK

Sisteme dahil olan aralarında Dap Yapı, Teknik Yapı, Artaş İnşaat, EYG Gayrimenkul ve Baş Yapı'nın da olduğu 22 firmanın devam eden projelerinde yüzde 20 konut kampanyaya dahil olacak. Firmaların şantiyelerinde işleri aksatmadan yürütmesi için de şirketlere nakit destek anlamına gelebilecek uygulamalar da yapılacak.


1.5 MİLYONLUK HEDEFİ AŞARIZ

 Teknik Yapı YKB Nazmi Durbakayım Sektörümüzün canlanması için elimizden ne geliyorsa kâr gözetmeksizin varız. Bu dönem yeni bir milat hepimiz için. Önümüzde yıl bitimine 5 ay var. Türkiye'de öyle bir enerji çıktı ki meydanlardan, bunu ticarette de göreceğiz. 1.5 milyonluk satış hedefini yılsonunda aşarız.


KONUTLARIN YÜZDE 20'Sİ DAHİL OLACAK

Sisteme dahil olan aralarında Dap Yapı, Teknik Yapı, Artaş İnşaat, EYG Gayrimenkul ve Baş Yapı'nın da olduğu 22 firmanın devam eden projelerinde yüzde 20 konut kampanyaya dahil olacak. Firmaların şantiyelerinde işleri aksatmadan yürütmesi için de şirketlere nakit destek anlamına gelebilecek uygulamalar da yapılacak.


KAMPANYA KAPSAMINDAKİ PROJELER

 1- Ayazma Emlak Konutları 1

 2-Adım İstanbul

 3-Ağaoğlu Maslak 1453

 4-Avrupa Konutları Başakşehir

 5-Avrupark

 6-Bahçekent Emlak Konutları

 7-Bahçekent Flora

 8-Bulvar İstanbul

 9-Büyükyalı

 10-Emlak Konut Başakşehir Evleri

 11-Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap

 13-Emlak Konut Ispartakule Evleri

 14-Esenler Emlak Konut

 15-Evora Denizli

 16-Evvel İstanbul

 17-Göl Panaroma Evleri

 18-İstmarina

 19-Karat 34

 20-Körfezkent 4

 21-Köy Zekeriyaköy

 22-Quasar İstanbul

 23-Metropol İstanbul

 24-Nidakule Ataşehir

 25-Park Mavera

 26-Sarphan Finanspark

 27-Sofaloca

 28-Tual Adalar

 29-Tual Bahçekent

 29-Unikonut Ispartakule


Sabah




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İnşaat sektörünün öncü firmalarıyla gelir paylaşım modeli yöntemiyle proje geliştiren Emlak Konut GYO, 15 Temmuz akşamı tam bir kahramanlık örneği sergileyen vatandaşı unutmadı. İş yaptığı yüklenicilerle bir araya gelen ve kolay konut edinimi için nasıl bir yol haritası oluşturmaları gerektiğini belirleyen Emlak Konut sonuçta ortaya ödemesi kolay bir yöntemle kampanya hazırladı. Yüklenici firmaların katılımıyla gerçekleştirilen 'TÜFE'li Satış Kampanyası' çerçevesinde, yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün olabilecek.


Kampanya 1 ay geçerli

30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olacağı 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedefleniyor. Kampanya kapsamında bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyanın diğer bir seçeneğinde ise bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30 peşin, kalan yüzde 70'lik kısmının 120 aya kadar TÜFE'li veya aylık yüzde 0.70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu olabilecek.


TÜFE % 5'i geçmeyecek

Emlak Konut GYO şartnamesinde, TÜFE'li satışı tercih edenler için 30.06.2017 tarihine kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacak. TÜFE oranı 6 aylık yüzde 5'i aşması durumunda ise satışlar için güncelleme oranı 6 aylık yüzde 5'le sınırlandırılacak. Ticari ünitelerdeaçık artırma olursa satış tarihi ilan tarihi olarak kabul edilecek.


Türk milleti en iyisini hak ediyor

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyanın uygun şartlarda konut edindirme avantajının yanı sıra sektöre de ivme kazandıracağını söyledi. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk milletinin en iyiyi hak ettiğini aktaran Kurum, "Demokrasi mücadelesi veren milletimiz için yapılması gereken ne varsa bunu yapmaya hazırız. Kampanyamız şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak. Darbe girişimi nin de çalışmalarımıza olumsuz etkisi olmayacak” diye konuştu.


Krediyi Emlak Konut verecek

Kampanya aralarında Nevşehir, Konya, Denizli gibi şehirlerde bulunan 30 proje için geçerli. Vatandaşa krediyi Emlak Konut verecek. İsteyen borcu TÜFE'ye endeksleyecek isteyen ise 0,70 faizden yararlanacak. 100 bin liralık kredi şimdiki faiz oaranlarına göre 0,70 faizle 10 yılda 36 bin lira ucuzlayacak. Evler her proje için 15 Temmuz günü ilan edilen fiyat üzerinden satışa sunulacak. Kampanyaya dahil evlerde firmaların fiaytları yükseltmesine izin verilmeyecek. Öncelik orta ve üst gelir evleri uygun faiz ve vade ile vatandaşa satmak. Bir konutu olan da kampanyadan yararlanabilecek. Murat Kurum, yabancı yatırımcı ve kurumsal yatırımcıların da kampanyadan yararlanabileceğini söyledi.




Yeni Şafak


Geri Dön